ABD'de borç limiti müzakerelerinde çıkmaza doğru mu gidiliyor?
ABD lideri Biden borç limitinin arttırılması müzakerelerinde Cumhuriyetçiler’in aşırı duruşlarından uzaklaşmaları gerektiğini söyledi.
Japonya’nın Hiroşima kentinde gerçekleştirilen G-7 Zirvesi sonunda düzenlendiği basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Joe Biden, zamana karşı yarışılan borç limitine değindi.
Başkan Biden, Cumhuriyetçiler’in sadece kendi partilerinin koşullarıyla partilerüstü bir anlaşmaya varılmayacağını anlamaları gerektiğini söyledi. Biden borç limitinin arttırılması için kendisinin üzerine düşeni yaptığını, şimdi sıranın aşırı duruşundan uzaklaşması gereken Cumhuriyetçiler de olduğunu kaydetti.
Biden’la Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy’nin konuyla ilgili bir görüşme yapması bekleniyor. ABD lideri, McCarthy’nin doğrudan kendisiyle bir anlaşmaya varmaya çalışacağının düşüncesinde.
'Sanırım bir anlaşmaya ulaşabiliriz' diyen ABD Başkanı, bununla birlikte Cumhuriyetçiler’in şok edici bir şey yaparak ülkeyi temerrüde düşürebileceklerinin de mesajını verdi.
McCartyh ise Beyaz Saray’ın müzakerelerde geri adım attığı düşüncesinde. Temsilciler Meclisi Başkanı, Demokrat Parti içindeki ‘sosyalist’ kanadın partide kontrole sahip gibi göründüğünü belirtti, "Özellikle de Başkan Biden ülke dışındayken" ifadelerini kullandı.
ABD Maliye Bakanlığı 1 Haziran tarihine kadar borç limitinin arttırılması gerektiğini belirtiyor.




Benzer Haberler
Depremzedeleri ziyaret eden başkana şok! Canını zor kurtardı
ABD Eski başkanı Biden'in kanseri tüm vücudunu sardı
Husiler, Suudi Arabistan'daki Necran Havalimanı'nı kamikaze İHA'larla hedef aldı
Veliaht Prens istedi, Trump yaptı! Gündem yaratacak İran iddiası
Vergi Denetiminde Yeni Dönem
Trump: Netanyahu savaşta kalmamı istiyor, İran anlaşma yapmazsa geri döner işi bitiririm
Trump'ı yeniden masaya oturtan füzeler! Savaşın seyri değişti, ABD dize geldi
İran'dan İngiltere'deki ABD üssüne tehdit