Telefon
WhatsApp
'Abdülhamid Han' filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var!
Hax

Gemi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle görev yerine uğurlanacak. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkati çeken 'Abdülhamid Han', hidrokarbon arayacak. Mersin Taşucu Limanı'ndaki son hazırlıklar tamamlandı.

Abdülhamid Han filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var
Enerji son dönemde dünyanın en karmaşık çatışma alanlarının başında geliyor: Türkiye dışa bağımlı politikalar geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin sondaj filosu genişliyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez bugünü işaret etti. Abdülhamit Han gemisi göreve hazırlanıyor. Bütün takipleri yapıldı. Filonun en güçlüsü olan Abdülhamit Han’ın çalışmaları tamamlandı.
Abdülhamid Han filonun en güçlüsü: Dünyada sadece 5 tane var
DÜNYADA SADECE 5 TANE VAR

Dünyada sadece 5 tane var. Uzunluğu 238 metre, genişliği 42 metre, kule yüksekliği 104 metre, ağırlığı ise 68 bin groston, 9 kat büyüklüğünde, 1 adet helikopter pistine sahip, mürettebat kapasitesi ise 200 kişidir. Sondaj derinlik kapasitesi 12 bin 200 metre.

Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak. Bakım ve geliştirme çalışmaları bitti. Gözler Mersin Taşucu Limanı’na çevrildi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uğurlama törenine katılacak.

“Evet günlerdir sürekli hazırlıklar vardı. Test sürecini tamamladı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek hazırlıklar sonuçlandırıldı.

Abdülhamit Han Türkiye’nin en büyük sondaj gemisi. İlk görev yeri neresi konuyla ilgili Akdeniz’e gideceği belirleniyordu. Bu soru dakikalar içinde cevap bulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Abdülhamit Han gemisini uğurlayacak.

Gemiyle ilgili her gelişme Yunanistan ve Rum basınında ilgi ile takip ediliyor. Gemi 1 haftalık test için kıyıdan çıkmıştı. O Yunan ve Rum basınında manşetlere konu oldu.

Fatih, Yavuz ve Kanuni Karadeniz’de sondaj çalışmaları yürütüyor. Abdülhamit Han gemisi de Akdeniz’de uzun aradan sonra görev yapacak ilk sondaj gemisi olacak.

12 bin 200 metre sondaj kapasitesi dünyanın her noktasında sondaj yapabilecek. Bölgede faaliyet gösteren en büyük enerji şirketlerinin filosu kadar güçlü bir filo kurulmuş oldu. Libya açıkları, Kıbrıs açıkları ve dünyanın farklı noktalarında da Türkiye’den talep geldi.

Şu an gözler Mersin’in Taşucu limanında şunu da ilave etmek gerekiyor ki üst düzey güvenlik önlemleri alındı. İnsansız Hava Araçları da gözlerini bir an olsun ayırmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada gelecek önce gemiyi inceleyecek ardından tören alanında kürsüye geçecek. Kürsüde Abdülhamit Han’ın ilk görev yerini açıklayacak. Biz de törenle ilgili tüm detayları yerinde takip edip ayrıntıları paylaşıyor olacağız.”
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği