Abdullah Öcalan'a neden kurucu önder dedi? Bahçeli ilk kez açıklık getirdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörsüz Türkiye sürecinde dile getirdiği ve tartışmalara yol açan 'kurucu önder' ifadesine açıklık getirdi. Bahçeli, 'Süreçte dilimiz sert olursa iki çizgi arasındaki çizgi eğri olur. O zaman da hedefe ulaşmak zorlaşır. 'Kurucu Önder' ifadesini o yüzden kullandım.' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörsüz Türkiye sürecinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için kullandığı "kurucu önder" ifadesinin yanlış anlaşıldığını belirterek tartışmalara açıklık getirdi. Bahçeli ayrıca KKTC'nin Türkiye'ye katılması yönündeki çıkışını da değerlendirdi.
"KURUCU ÖNDER" İFADESİNE AÇIKLAMA
Bahçeli'nin, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için 'kurucu önder' ifadesini kullanması kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Oda TV'ye konuşan konuşan MHP lideri, söz konusu ifadenin bağlamından koparıldığını ve farklı yorumlandığını ifade etti.
Terörsüz Türkiye sürecini "İki nokta arasında düz bir çizgi" tanımıyla anlatan Bahçeli, "Bu iki nokta arasındaki çizgi düz olursa her şey daha net anlaşılır. Süreçte dilimiz sert olursa iki çizgi arasındaki çizgi eğri olur. O zaman da hedefe ulaşmak zorlaşır. 'Kurucu Önder' ifadesini o yüzden kullandım. Burada kimse kaybeden veya kazanan taraf olmayacak. Süreç güzel ilerliyor, kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacak" dedi.
"KKTC, TÜRKİYE'YE KATILSIN" ÇIKIŞI
Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki seçimlerin ardından yaptığı "KKTC, Türkiye'ye katılsın" açıklamasının da nedenini açıkladı.
Seçim öncesi televizyon kanallarında "Federasyon mu, iki devletli çözüm mü" tartışmalarının yoğunlaştığını belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
"Federasyon fikrini savunan bir adayın kazanmasıyla, o küçücük federasyon kıvılcımının büyük bir ateşe dönüşmemesi gerektiğini düşündüğüm için hemen açıklama yaptım."
"FEDERASYON TÜRKİYE İÇİN TEHLİKELİ BİR DURUM"
Bahçeli, federasyon fikrinin Türkiye açısından ciddi riskler barındırdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunun beklenti haline gelmesi Türkiye açısından çok tehlikeli bir durum oluşturur. KKTC'de federasyon girişimleri, Suriye'deki federasyon amaçlayan güçleri de tetikler. Bu da Türkiye açısından kabul edilemez. Bu kapsamda baktığımızda en doğru kararın KKTC'nin Türkiye'ye katılması olacaktır."




Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı: Netanyahu zalimi gereken dersi alacaktır
Gazze'de bayram namazı yıkılan camilerin enkazında kılındı
İsrailli Asker Gazze'deki Travmayla İntihar Etti
MHP'den dikkat çeken ‘mutlak butlan’itirazı
Özgür Özel, DEM Parti heyetiyle görüşecek
Bilgi Üniversitesi'nde polis müdahalesi! Gözaltılar ve yaralılar var
İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı
CHP Genel Merkezi'nden ayrılan Özgür Özel TBMM'ye yürüyor