Telefon
WhatsApp
AK Parti Sözcüsü Çelik: Amaçlananın ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyiz
Hax

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;  Emniyet teşkilatı, adliyemiz görevinin başındadır. Türkiye güvenli bir ülkedir. Vatandaşlar arasında nifak çıkaranlara en kararlı cevap hukuk dairesi içinde verilecektir. Muharrem ayında saldırıların meydana gelmesi provokasyonları amaçlayanlar açısından da planlı olduğu görülüyor. Amaçlananın ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyiz. Alevi canlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Cumhurbaşkanı cemevine gidecek, kardeşlik sofrası etrafında lokmalar paylaşılacak.  Bu saldırıdan sonra Alevi vakıfları dernekleri çok güzel bildiri yayınladılar. Bu bildiride dediler ki gelin hep beraber bu topraklardan dünyaya verilecek mesaj olarak hem cemevlerine hem nefret suçlarına karşı hep beraber karşı koyalım. Biz davete yürekten icabet ediyoruz.

LATİF ŞİMŞEK'E SALDIRI

Saldırıyı bir kere daha kınıyorum. Geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum.

AK PARTİ'NİN 20. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

14 Ağustos'ta partimiz kuruldu. 21. yılımızı idrak edeceğiz. Bu sene Cumhurbaşkanımızın güçlü hitabıyla AK Parti'nin yıldönümünü hep beraber kutlayacağız.

"DÜNYA BÜYÜK BİR KRİZİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ"

Sayın Cumhurbaşkanımızın diplomatik trafiği dünyada ses getirmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatifiyle birlikte dünya büyük bir krizin eşiğinden döndü. Süreç işliyor. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımıza tebrik gelmeye devam ediyor. Sayın Putin, 'şahsi girişimleriniz olmasaydı bu gerçekleşmezdi' diyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. Şimdiye kadar güven üreten, dünya için gıda diplomasisinde olduğu gibi çözüm üreten ülke olarak Türkiye herkes tarafından takdir edilmektedir. 

YAŞ KARARLARINA YÖNELİK ELEŞTİRİLER

YAŞ kararlarına karşı yöneltilen eleştirilere cevap verdim. Helalleşmeden bahsedenler, bu sözlerle hiçbir şekilde yüzleşerek helalleşme kapısı açmaya çalışmıyorlar. Arzu ettikleri şey, anayasal düzene bağlı güçlü bir ordu değil. Siyasete müdahale eden bir ordu istiyorlar. Maalesef birileri her vesileyle bu Yassıada zihniyetini diriltme peşinde koşuyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Bugün bir barış süreci başlasa da İsrail'in Gazze'ye saldırısı oldu. İsrail'in bu saldırılarının hiçbir insani hiçbir hukuki tarafı yoktur. Bu saldırıların yapılmasını şiddetli kınıyoruz. Birilerinin Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmeye çalışması son derece yanlış bir davranıştır. 

"LOZAN BARIŞ ANLAŞMASINA AYKIRI DAVRANIYORLAR"

Yunanistan'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İç siyasette çalkalanma kendilerinin bileceği iş. Lozan Barış anlaşmasına aykırı davranıyorlar. Lozan çerçevesinde hareket et. Küçücük bir adanın yüz katı bir egemenlik alanından bahsedenler Türk azınlığının haklarını gasbetmeye çalışanlar kendileridir. 

SORU - CEVAP

ABD'den beklentimiz buraya tam odaklanarak bu seri cinayetlerin ortaya çıkarmalarını sağlamaları. 9 ay gibi uzun bir sürede bu cinayetleri yapanların ortaya çıkarılmaması kabul edilebilir bir şey değil. ABD'deki Müslümanların durumunu her zaman yakından takip ederiz.

Dünyanın her tarafında göç politikası eleştirilebilir. Her gün yeni bir kışkırtmanın üzerine oturtulmaya çalıştığı bilginin yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Türk milletinin çıkarlarının korunması bu tip kışkırtıcılıklarla olmaz. Türkiye hem hukuka uygun hem ileride geriye dönüp baktığında insani olarak görevini yapmış bir ülke olarak burada bu tavrı ortaya koydu. Türkiye'nin bir göç politikası vardır. Türkiye'nin ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin Suriye'ye dönmesi için bir politikası vardır.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği