Almanya Başbakanı Merz'den Gazze çıkışı: Kabul edilemez
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İsrail hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki uygulamalarını eleştirdi. Merz, Gazze Şeridi'nde yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek, Filistinlilerin yaşayabilecekleri bir yere sahip olma hakkının bulunduğunu ifade etti.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Alman ARD televizyonuna verdiği röportajda, "Şu anda Gazze Şeridi'nde yaşananlar kabul edilemez. İsrail hükümetinin yaptıklarından haftalardır hoşnut değilim" dedi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, kendisinden önceki başbakanların da gerçekleştirdiği ve geleneksel hale gelen yaz tatili öncesi röportajını Alman kamu yayın kuruluşu ARD televizyonuna verdi.
İSRAİL'İ KIZDIRACAK GAZZE ÇIKIŞI
Merz, gazeteci Markus Prei'in İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri güneydeki Refah bölgesine sürerek, burada sözde insani yardım kenti kurma planına ilişkin sorusu üzerine İsrail hükümetine tepki gösterdi. Başbakan Merz, "Gazze Şeridi'nde İsrail hükümetinin uygulamalarından haftalardır hoşnut değilim. Bunu daha önce de ifade ettim. Bunu İsrail Başbakanı ile birkaç defa görüştüm. Kendisini birkaç kez de aradım" dedi.
"İKİ DEVLETLİ SONUCA ULAŞACAK ÇÖZÜM GETİREBİLİRİZ"
Filistin meselesinde iki devletli çözüm vurgusu yapan Merz, "Umarım biz Avrupalılar, Amerikalılarla birlikte nihayetinde iki devletli sonuca ulaşacak çözüm getirebiliriz. Filistinlilerin yaşayabilecekleri bir yere sahip olma hakkı var. Şu anda Gazze Şeridi'nde yaşananlar ise kabul edilemez" dedi.




Benzer Haberler
ABD–AB arasındaki Grönland krizine Moskova da dahil oldu: Babanız Trump'ı kışkırtmayın
Suriye ordusu, YPG/SDG işgali atındaki Tabka'da kontrolü sağladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Modern zaman vebası deyip sanatçılara çağrı yaptı: Başını ezmeliyiz
ABD Grönland'ı satın almak için ilk hamleyi yaptı, Avrupa Birliği'nden tepki gecikmedi
İran Devrim Muhafızları teyakkuza geçti: Hazırlık seviyemiz en üst düzeyde
İran, Türkiye dahil 3 ülkenin ismini saydı: ABD müdahale ederse üslerinizi vururuz
Emeklilere müjde! Vatandaşlık maaşında detaylar ve takvim netleşiyor
ABD'nin İran kararı en çok Türkiye'yi vuracak