Antalya dünya okçuluğunun adresi oldu
Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, Antalya'nın okçulukta dünya kupasına en fazla ev sahipliği yapan kent olduğunu bildirdi. -
Antalya
2013 yılında başlattıkları "Olimpiyatın Gençleri" adlı gelişim programının Mete Gazoz'un olimpiyat şampiyonu olmasıyla zirveye ulaştı.
Türk okçuluğunun son yıllarda dünyanın parlayan yıldızı hale geldi. Bu yıl da dünya kupası finallerinde her kategoride birer sporcu ile yer almamız hedefledi.
Dünya Kupası'nda en başarılı organizasyonlardan birisini yapıyoruz. Dünya kupası ayağına 15. defa ev sahipliği yapan Antalya, bu anlamda organizasyonun en çok düzenlendiği kent oldu. En fazla dünya kupası ayağı düzenlemiş ülke ve il konumundayız. Bu da Türkiye'ye olan güven ve organizasyondaki başarıyı gösteriyor. Dünya ülkeleri tarafından yaptığımız organizasyonlar takdir ediliyor. Bütün sporcuların konforu çok iyi gözetiliyor. Türkiye, talip olduğu her uluslararası okçuluğu rahatlıkla ülkemize getirecek bir federasyona sahip.
"Buraya gelen ülkeler başarımızın sırrını merak ediyor"
Teknik ekip olarak sahada sportif anlamda başarı kazanmaya çalışırken Türkiye'nin organizasyon anlamında temsiliyeti ile ilgili sorumluklarını da en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. 50 ülkeden 355 sporcuyu barınmalarından yiyeceklerine, transferlerine kadar önemli bir organizasyonu başarıyla yapıyoruz. Dünya kupası sistemi oluşturulmadan önce biz 1991 yılından bu yana bu tarihlerde Antalya'da ortalama 40 ülkenin katıldığı uluslararası organizasyon yapıyorduk. Turizm sezonu öncesinde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlar hem farklı ülkelerden sporcuların Antalya'ya gelmesini hem de ülke tanıtımında büyük katkı sağlıyor.
Türkiye'nin organizasyondaki başarısıyla sportif başarıyı aynı anda yürütebiliyor. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular yetiştirdik ve yetiştirmeye devam edeceğiz. Buraya gelen ülkeler de başarımızın sırrını merak ediyorlar. Türkiye ile özellikle Antalya'da ortak kamp yapmak istiyorlar. Bu da Türk okçuluğunun ne seviyeye geldiğini gösteriyor.
Benzer Haberler
Türkiye-İspanya maçında sakatlanan Nico Williams haftalarca yok
12 Dev Adam, son 16'ya lider gidiyor
Fenerbahçe uçağı kaldırdı! Jhon Duran İstanbul'a geliyor
Eski Galatasaraylı Angelino'dan tarihi imza! Yılda 22 milyon euro kazanacak
Piyango vurdu! Arda Güler'in kariyerini değiştirecek olay
Arsenal Manchester City'yi paramparça etti
Süper Lig devinin eski yıldızı subay oldu
Okan Buruk'tan Mourinho'ya yanıt: Önde giden biziz, arkaya bakmaya gerek yok