Asgari Ücret Komisyonu bugün ikinci kez toplanıyor
Türk-İş’in ev sahipliğinde bugün ikinci kez bir araya gelinerek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda, işçi ve işveren tarafı taleplerini iletecek.
Türk-İş'in ev sahipliğinde bugün ikinci kez bir araya gelinerek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, işçi ve işveren tarafı taleplerini iletecek. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücrete ilişkin görüşmeler 1 Aralık'ta başladı.
ASGARİ ÜCRET AY SONU GELMEDEN BELİRLENMİŞ OLACAK
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün Türk-İş'in ev sahipliğinde yapacak.
Toplantıda işçi ve işveren tarafının beklentileri masaya yatırılacak, ekonomideki gelişmeler ele alınacak.
Toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının temsilcileri de ekonomik veri ve raporları paylaşacak.
2022 yılının asgari ücret oranı, ay sonu gelmeden belirlenmesi bekleniyor.
3. TOPLANTI 9 ARALIK'TA YAPILACAK
3. toplantı ise TİSK'in ev sahipliğinde 9 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Toplantıların ardından işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üyenin olduğu Komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti oy çokluğuyla belirleyecek.
Asgari ücret ile birlikte işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı ve sigorta primlerinin miktarları da tespit edilecek.





Benzer Haberler
İngilizce öğretmenliğini bırakıp kurduğu tesiste ayda 60 ton üretim yapıyor
Altın ve gümüş fiyatlarında sert düşüş
Tether'den Türkiye'de tarihi operasyon! 500 milyon dolar değerindeki varlık donduruldu
Altında ibre tersine döndü
Trump'ın Harika gidiyor mesajı piyasaları tatmin etmedi! Dolardan 4 yıl sonra bir ilk
Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı
Görüntüsü ortaya çıktı: Bedri Usta'nın fiyatları Ali Koç'un bile isyan ettirmiş
ÖTV'siz yerli araç dönemi başlıyor! 3 çocuklu aileler öncelikli