ATİK Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Konseyi Denizli’de yoğun çalışıyor
Dünya ülkeleriyle ticari anlamada köprü olma vazifesi gören Avrupa Ticaret İşbirliği Konseyi (ATİK), faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor.
Avrupa Merkezli Aziz Şahin önderliğinde kurulmuş olan ATİK Ululslararası Ticaret İşbirliği Konseyi Denizli de de yıllardır faaliyetlerini sürdürüyor. 78 ülkede 180 Temsilciliği olan ATİK, Denizli’ deki faaliyetlerini Mustafa Esen ve yönetim kurulu üyeleri ile sürdürüyor. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünya devletleriyle adeta iş köprüsü kuran ATİK, son yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Dünya ülkeleriyle ticari anlamada köprü olma vazifesi gören Avrupa Ticaret İşbirliği Konseyi (ATİK), faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Son olarak Afrika ticaret forumuna katılarak, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bünyesinde ATİK Bilim ve Kültür Konseyi, ATİK Parlamenterler Grubu, ATİK Belediye Başkanları Konseyi, ATİK Gençlik Konseyi, ATİK Uluslararası Organize Sanayi Bölgeleri, ATİK Gençlik Konseyi Başkanlıkları gibi kollar kuran ATİK, her alanda mensuplarına profesyonel destek sunuyor.
Denizli’de ATİK Denizli Konsey Başkanlığını Mustafa Esen, Başkan Yardımcılığını Mustafa Ali Şüyün, Yönetim Kurulu Üyeliklerini ise Emrah Yavaşal, Serkan Sarı, Mustafa Erdoğan yürütürken, Sektörler ve Ticaret Firmaları Koordinasyon Başkanlığını ise Tülin Akkol yürütüyor.
ATİK hakkında bilgi veren ATİK Denizli Konsey Başkanı Mustafa Esen açıklamasında, “Piyasa ekonomisinin, hukuki ve sosyal alt yapısının geliştirilmesi ve istikrar içinde büyümesi için katkı sunar. İş dünyasının etik değerlerinin oluşturulmasına, toplumsal sorumluluk bilinciyle faaliyette bulunmasına yönelik çalışmalar yapar. Dünyadaki teknolojik çalışmaları yakından takip eder, iş dünyasının araştırma geliştirme faaliyetlerini arttırması, teknoloji üreten ve ihraç eden konuma gelmesi yönünde gayret gösterir, destek verir. İş dünyasının küresel boyutta belirgin ve kalıcı yer edinmesine yönelik faaliyetlerde bulunur. Şirketlerin küresel rekabet gücünü arttırıcı çalışmalar yapar, bu yönde uluslar arası organizasyonlar içinde yer alır, işbirliğinde bulunur. Yatırımların ve ihracatın önünü açıcı politikaların oluşturulması ve uygulanması için gerekli girişimlerde bulunur, yol gösterici çalışmalar yapar. ATİK Konseylerinden gelen görüş ve önerileri geliştirerek, bunları gerekli resmi ve özel kurumlara ayrıca kamuoyuna iletir. Üniversiteler ve bilimsel araştırma kuruluşları ile işbirliği yapar. Toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri destekler, sosyal yararı olan çalışmalara öncülük ve yardım eder”




Benzer Haberler
Türkiye'nin ünlü mutfak eşyası üreticisi konkordato ilan etti
Almanya’yı karıştıran Türk kadın! 5,9 milyon euroluk servete el konuldu
Erdoğan'ın başdanışmanından fon krizine ilişkin ilk açıklama
SPK’dan tasfiye sürecindeki fonlar için süre değişikliği: 6 aya çıkarıldı
Altın piyasasında neler oluyor? 20 yıldır böylesi yaşanmadı
Vergi borçlarında 72 ay taksit fırsatı! Başvurular bugün bitiyor
Bakan Şimşek açıkladı! Milyonların gelirini etkileyecek yeni dönem
Ceplerine ne kadar para girecek? Memur ve emeklinin beklediği hesap yapıldı