Bada Semer, ATİK Suriye Başkanı Oldu: Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Hamlesi Başlıyor
Avrupa Türk İşbirliği Konseyi (ATİK) Üst Kurulu ve ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin’in kararıyla Bada Semer, ATİK Suriye Başkanlığına , İş İnsanı Durmuş Mert Şenkal ise ATİK Suriye İstişare Başkanlığı görevine atandılar.
Bada Semer, yeni göreviyle birlikte Suriye’de ilim, eğitim, kültür ve ekonomi alanında işbirliğinin artırılması için önemli adımlar atacak. Suriye Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlıklarla yapılacak görüşmelerde, savaş sonrası ülkenin ihtiyaçlarının karşılanması, yatırımların yönlendirilmesi ve uluslararası destek mekanizmalarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Özellikle Türkiye başta olmak üzere Avrupa’daki Türklerin ve yaşadıkları ülkelerin vatandaşlarının yatırımlarının Suriye’ye çekilmesi için çalışmalar yürütülecek. Bu adım, hem Suriye’nin yeniden inşasına katkı sağlayacak hem de bölgesel ekonomik işbirliğini güçlendirecek.
Bada Semer ve Durmuş Mert Şenkal göreve başlamalarıyla birlikte Suriye’de kamu diplomasisi faaliyetlerine de öncülük edecek. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak ortak projeler sayesinde, Suriye’nin uluslararası alanda daha etkin bir şekilde temsil edilmesi amaçlanıyor.
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin yaptığı açıklamada, “Bada Semer’in başkanlığıyla Suriye’de barış, kalkınma ve uluslararası işbirliği için yeni bir dönem başlıyor. ATİK olarak 78 ülkedeki 179 başkanlığımızla Suriye’nin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.




Benzer Haberler
Üniversite öğrencilerine 3 yılda mezun olma imkanı! YÖK Başkanı tarih verdi
BMGK, Gazze Barış Tasarısını Kabul Etti
Dünyada bir ilk! KIZILELMA'ya hayalet göz entegre edildi
ABD'nin en gelişmiş uçak gemisi Karayip Denizi'ne ulaştı
Rumlardan sınırda bayrak yakma provokasyonu! KKTC'den sert tepki
Tarih netleşti! IBAN'a para transferinde yeni dönem başlıyor
Meksiko'da Z Kuşağı Protestosu
Hem teknik direktör hem de beden eğitimi öğretmeni! İnternetten izleyip futbolcu buluyor