Bakan Işıkhan'dan borcunu ödemeyen belediyelere 'Haciz' uyarısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelere ait borçlarla ilgili, 'Belediyelerin 96 milyar liralık borcu 150 milyar liraya yükseldi ve bu sürdürülemez hale gelmiştir. Hiçbir girişimde bulunmayan belediyelere haciz işlemlerini başlatacağız' dedi.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme gelen belediyelere ait borçlarla ilgili tartışma yeniden alevlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, borçlarını ödemeyen belediyelere haciz işlemlerinin başlayacağını duyurdu.
"BORÇLARINI EN ÇOK ÖDEMEYEN BELEDİYELER CHP'Lİ"
Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Belediyelerin 96 milyar liralık borcu 150 milyar liraya yükseldi ve bu sürdürülemez hale gelmiştir. Bütün belediyelere sesleniyoruz; borçlarınızı ödeyin. Hiçbir girişimde bulunmayan belediyelere haciz işlemlerini başlatacağız. Borçlarını en çok ödemeyen belediyeler CHP'li belediyeler. Ankara Büyükşehir Belediyesinin SGK'ya 8,5 milyar lira borcu var, Melih Bey'den aldığında borç 209 milyondu." dedi.
BELEDİYELERİN SGK'YA OLAN BORÇLARI
Vedat Işıkhan, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soruları üzerine belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan prim borçları hakkında bilgi verdi. Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesinin 9,6 milyar, Ankara Büyükşehir'in 8,4 milyar, İstanbul Büyükşehir'in 5,9 milyar, Adana Büyükşehir'in 4,2 milyar, Şişli Belediyesi'nin 2,5 milyar lira borcu bulunuyor. Bakan Işıkhan, belediyelerin 96 milyar lira olan borcunun bugün 150 milyar liraya ulaştığını, bu borçların yüzde 67,5'inin CHP, yüzde 25'inin AK Parti, yüzde 3'ünün MHP, yüzde 2'sinin DEM ve yüzde 2,5'inin diğer belediyelere ait olduğunu belirtti.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR'İN 4,5 MİLYARLIK BORCU 8,4 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI
İzmir, Şişli ve Bodrum Belediyelerinin borçların taksitlendirilmesi için başvuru yaptıklarını kaydeden Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin mart ayında 4,5 milyar lira olan borcunun bugün 8,4 milyar liraya ulaştığını söyledi. Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin borcunu ödemek için ne bir adım attığını ne de taksit başvurusu yaptığını belirterek, borçlarını ödemek için adım atmayan belediyelere yönelik haciz dahil işlem yapmak zorunda kalacaklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir'e ait iki şirketin borçlarını 36 taksitte ödemek için başvuru yaptığı belirtildi.




Benzer Haberler
MOLDOVA ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN GAGAVUZYA’NIN SEÇİM YETKİLERİNE İLİŞKİN TARİHİ KARAR
ABD’den İran’a iki şart! Tahran'da iç çekişme iddiası
NATO Zirvesi’nde liderlere içki ikram edildi mi? Merak edilen soruya yanıt geldi
NATO Zirvesi varken tatile giden başkan döner dönmez gözaltına alınacak
Araç sahipleri sakın bu hatayı yapmayın! Kaş yapayım derken göz çıkardı
Almanlar artık İsrail'in soykırımını protesto edemeyecek! İsrail'in var olma hakkını inkar edenlere 5 yıl hapis geliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde karar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik alçakça bir iftiradır
Pentagon'un 3 katı büyüklüğünde! Ay Yıldız Karargahı'ndan ilk görüntüler