Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konut sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu
Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Nebati, mali, finansal, tapu ve emlak ilan site verilerinin incelendiğini, analiz ve değerlendirme çalışmalarının kararlılıkla yürütüldüğünü bildirdi.
Bu kapsamda, emlak ilan siteleri vasıtasıyla gayrimenkul sektöründe fiyat artışı ve enflasyona sebep olan etkenler belirleniyor.
Suni fiyat artışı yaparak arz talep dengesini bozan, enflasyona sebep vererek piyasayı olumsuz etkileyen, konut satışında elde ettiği geliri doğru beyan etmeyen kişiler ve firmalar tespit ediliyor.
KONUT SATIŞLARININ YANI SIRA EMLAKÇILAR DA İNCELEME ALTINDA
Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapında gayrimenkul ilanı veren emlakçılara yönelik yürütülen risk analizi ile birlikte yapılan tespitler sonucu saha denetimlerine de başlanıldı.
Çalışmalar neticesinde, emlak piyasasında spekülasyon yaratan, konut satışlarından elde ettiği gelirini beyan dışı bırakan veya eksik beyanda bulunan, başta tapu harcı olmak üzere vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen şahıs ve firmaların tespiti de gerçekleştirildi.
"GEREKEN NEYSE YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ"
Bakan Nebati, "Gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız." dedi.
Benzer Haberler
Yurt Dışına Çıkış Harcı 1000 TL Oldu
Motorine dev zam geldi, 56 lirayı aştı
Altın fiyatları dört ayın zirvesinde! Güne rekorla başladı
Türkiye'nin turizm cennetinde esnafın hali perişan: Haziranın sonu ve...
Asgari ücret zammında beklenen gün geldi çattı
Elektrikte pazarlık dönemi! Faturası yüksek gelenler dikkat
İsrail'e giden gemiye Haydarpaşa Limanı'nda baskın
İsrail ile ticaret devam ediyor mu? Ticaret Bakanı tarih vererek açıkladı