Baş ağrısı diye hastaneye giden adamın alnından 15 santimlik solucan çıkartıldı
Rusya'da baş ağrısı şikayeti ile giden adamın alnında oluşan şişkinliğinin nedeni, deri altındaki 15 cm uzunluğundaki bir solucan olduğu anlaşıldı.
Rusya, Novorossiysk şehrinde bir adamın alnında şişlik oluştu. Adam şişliğin sivrisinek ısırığı enfeksiyonuna bağlı olduğunu düşünerek hastaneye gitti.
İNCE BEYAZ SOLUCAN ÇIKARILDI
Adamın alnındaki şişliği kesmek için aletler kullanıldı ve ardından ince, beyaz solucan çıkarıldı. Bu solucanların, genellikle ishale ve ateşe neden olan, insanlar ve diğer hayvanların vücutlarında yaşayan parazit canlıların olduğu belirtildi.
CİLT ENFEKSİYONLARIYLA KARIŞTIRILABİLİR
Ayrıca, City Hospital No.1'deki personel, daha da tuhaf bir durumda, solucanı sergilemeye karar verdi. Bu durum, solucanın adamın alnındaki derinin altındaki dokuya yerleştiğini, ancak paraziti bulmanın zor olabileceğini gösteriyor. Solucan, vücutta yeterince uzun bir süre kalmadığı için, genellikle cilt enfeksiyonları ile karıştırılabilir.
EN KESİN SONUÇ ULTRASON MUAYENESİYLE OLUR
Hastane personeli, "En bilgilendirici bilgi ultrason muayenesi ile elde edilir," dedi. Doktorlar, "dirofilariyazisin" insanlarda nadir görülen bir hastalık olduğunu belirtti. Parazit solucanın bulunduğu hastanın, tedavisi tamamlandıktan sonra daha iyi hissettiği ancak tedavisine devam edildiği bildirildi.
Benzer Haberler
Sumud Filosu'na İsrail müdahalesi! Gözaltına alındılar
Özgür Özel'den KAAN'a Destek
Galatasaray taraftarı yıldız futbolcu için binlerce tweet attı: Onun sayesinde kazandık
Trump'ın açıkladığı planda dikkat çeken isim! Gazze'yi
Türkiye'nin GÖKÇERİ balonu İsrail'i panikletti
Çin, İsrail'e karşı harekete geçti
Netanyahu'dan Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelere rest
Tarihi oturumda BM Genel Sekreteri Guterres'ın sözleriyle salon buz kesti