Belçika bir kez daha sular altında! 37 kişinin can verdiği sel felaketi, ülkeyi 10 gün sonra yeniden göle çevirdi
Belçika’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen selde 37 kişi yaşamını yitirmişti. Felaketin ardından yaralarını sarmaya çalışan ülke, bir kez daha sele teslim oldu. Kuvvetli yağışlar ülkenin birçok bölgesinde etkili olurken sokaklar su altında kaldı, çok sayıda ev boşaltıldı.
Belçika'da 10 gün önce meydana gelen sel felaketinin ardından ülkenin güneydoğusundaki Namur ve Dinant gibi şehirler bir kez daha sele teslim oldu.
SOKAKLAR SU ALTINDA KALDI, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ
Gün içindeki aşırı yağış nedeniyle akşam saatlerinde Namur kentinde bazı sokaklarda su baskınları meydana geldi. Birçok evin giriş ve bodrum katlarını su bastı. Sosyal medyada bölgede yaşayanların paylaştığı görüntülerde Dinant'ta bazı araçların sel sularına kapılarak sürüklendiği görüldü.

ÇOK SAYIDA EV BOŞALTILDI
Sel nedeniyle bölgede bazı yolların kapandığı, bir istinat duvarının yıkılması nedeniyle çok sayıda evin boşaltıldığı bildirildi. Selin neden olduğu tahribat ve can kaybı olup olmadığı konusunda henüz net bilgi bulunmuyor.
10 GÜN ÖNCE DE SELİN VURDUĞU ÜLKEDE 37 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Meteoroloji yetkilileri, gün içinde aşırı yağış olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Belçika'nın doğusunda 10 gün önce meydana gelen sellerde 37 kişi yaşamını yitirmiş, onlarca ev çökmüş, çok sayıda bina kullanılamaz hale gelmişti.





Benzer Haberler
Çin ve Kuzey Kore arasında 6 yıl sonra bir ilk
Dünyanın en yüksek üçüncü kulesi karanlığa gömüldü! Sebebi çok daha dikkat çekti
Zamanlama manidar: NATO'dan dikat çeken Türkiye çıkışı
Dev iş birliği! Kuzey Kore'nin kasasına 14,4 milyar dolar girdi
Rusya tepkilerin ardından topa giriyor: Her şeyi yapacağız
Cephe hattında planlar tutmadı mı? Trump'ı daha önce hiç böyle görmediniz
Görüntüler Dubai'den! İran İHA'ları havalimanını savaş alanına çevirdi
Irak da karıştı! Şiiler Yeşil Bölge'ye akın etti, polis sert müdahale etti