Belçika devleti, sığınmacıları sokağa terk etmesi nedeniyle suçlu bulundu
Belçika'da mahkeme, devleti, uluslararası koruma başvurusu yapan sığınmacılara barınacak yer göstermeyerek sokağa terk etmesi nedeniyle suçlu buldu.
Brüksel
Açıklamalarda buluna avukat Estelle Didi, Brüksel'de iş mahkemesinde devlete karşı açtıkları davayı kazandıklarını söyledi.
Didi, şimdiye kadar sığınmacılara kalacak yer gösterilmemesiyle ilgili 7 bin kadar davanın kazanıldığını ancak hepsinde dava edilen mercinin, Belçika Federal Sığınmacı Kabul Kurumu (Fedasil) olduğunu, bu kez ise ilk defa devletin suçlu bulunduğunu vurguladı.
Belçika'da önde gelen 10 sivil toplum kuruluşu (STK), meseleyi sene başında mahkemeye taşımıştı. Brüksel Asli Hukuk Mahkemesi, 19 Ocak'ta Fedasil'in "en az bir kişiye kalacak yer verilmeyen veya sığınma başvurusu alınmayan her iş günü başına" 5 bin avro ceza ödemesine hükmetmişti.
Son kararla bu ceza günlük 8 bin avroya çıkarıldı. Ancak STK'ler şimdiye kadar hiçbir ödeme yapılmadığını belirtiyor.
Belçika'da sığınmacıların kabulünden sorumlu federal kuruluş Fedasil'in barınak bulmamasıyla ilgili kriz, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Önemli kısmı 18 yaş altı olan sığınmacılar, mülteci kabul merkezlerinin kapasiteleri dolduğu için sokaklarda yatıp kalkıyor.




Benzer Haberler
ABD'den İsrail'e kritik takviye! Barak'tan dikkat çeken savaş iddiası
Çin'den Japonya'ya sert uyarı!
Yunan basınında Türkiye için skandal savaş senaryosu
Ben-Gvir cezaevine girip kamerayı açtı: Seni öldürmek istiyorum
ChatGPT kullanıcı görüntüleri başka yere aktarıldı: OpenAI 53 vakayı açıkladı
Rusya'nın kalbine İHA saldırısı! Alevler yükseldi, can kayıpları var
Bu mesaj kime? Miçotakis'ten provokatif Meis ziyareti
Tüm dünyanın gözü oradaydı! Bölgede gemi trafiği dibe vurdu