İkinci yarıda Beşiktaş temposunu arttırsa da 82. dakikada Muleka ile bir gol daha bulan Kasımpaşa sahada 3-0'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Bu sonuçla Kasımpaşa puanını 47'ye yükseltirken, Beşiktaş 51 puanda kaldı.
GOL: 28', 82' Muleka, 45+1 Ben Ouannes (Kasımpaşa)
MAÇTAN DAKİKALAR
20’nci dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Rıdvan Yılmaz ortasını yaptı. Batshuayi’nin kafayla arkaya aşırttığı topu önünde bulan Welinton’un şutunda top üstten dışarı gitti.
28’inci dakikada Kasımpaşa öne geçti. Paslaşarak kullanılan korner sonrasında Doğucan Haspolat ortasını yaptı. Ceza sahasında iyi yükselen Spajic’in altıpasa indirdiği topa Muleka ayak koydu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.
32’nci dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Çalımlarla ceza sahasına giren Güven topu yerden içeri çevirdi. Altıpasın hemen gerisinde Ghezzal’ın şutunda Kasımpaşa savunması topu çizgiden çıkardı.
45+1’inci dakikada Kasımpaşa farkı 2’ye çıkardı. Hadergjonaj’ın uzaklaştırmak istediği top savunma arkasına sarkan Ben Ouanes’e pas oldu. Kaleci Ersin’in önde olduğu gören Ben Ouanes aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2.
Mücadelenin ilk yarısı Kasımpaşa’nın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
50’nci dakikada Josef’in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Umut Meraş’ın vuruşunda top üstten auta gitti.
82’nci dakikada Kasımpaşa bir gol daha buldu. Umut Meraş’a yaptığı baskı sonrasında topu kapan Hajradinovic’in pasıyla topla buluşan Muleka, kaleci Ersin ile karşı karşıya durumdayken yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Kasımpaşa deplasmanda Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etti.
Spor Toto Süper Lig'in 34'üncü haftasında Beşiktaş sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Vodafone Park'ta saat 20.30'da başlayan karşılaşmada hakem Yasin Kol düdük çaldı. Kol'un yardımcılıklarını ise Serkan Olguncan ve Aleks Taşçıoğlu üstlendi.
Kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet eden Ismael, savunma hattını Welinton, Vida ve Montero'dan oluşturdu. Fransız teknik adam; orta alanın sağında Rosier, ortasında Pjanic ve Josef de Souza, solunda ise Rıdvan Yılmaz'ı görevlendirdi. Hücum hattının sağında Ghezzal, solunda Güven Yalçın’ı oynatan Ismael'in gol yollarındaki tercihi ise Batshuayi oldu.
PJANİC 10 MAÇ SONRA İLK 11'DE
Beşiktaş’ın Bosna Hersekli orta saha oyucusu Miralem Pjanic, 10 maçlık aranın ardından ilk 11’de sahaya çıktı. Kart cezalısı olduğu Adana Demirspor maçında takımını yalnız bırakan Pjanic, sakatlığı dolayısıyla Altay, Sivasspor, Başakşehir, Galatasaray ve Hatayspor mücadelelerinde de forma giyemedi. Trabzonspor, Alanyaspor ve Giresunspor maçlarında oyuna sonradan dahil olan Pjanic, Kasımpaşa maçıyla birlikte ilk 11’deki yerini aldı.
Siyah-beyazlı ekibi, Kasımpaşa karşılaşmasında taraftarları yalnız bırakmadı. Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. 30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar tribünlerdeki yerlerini aldı.
JOSEF CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Siyah-beyazlı ekipte, Kasımpaşa maçının 22’nci dakikasında sarı kart gören Josef de Souza cezalı duruma düştü.
Kasımpaşa mücadelesinin 22’nci dakikasında orta sahada Muleka’yı faulle durduran Josef de Souza, pozisyonun ardından hakem Yasin Kol tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Brezilyalı orta saha oyuncusu bu sarı kartla birlikte cezalı duruma düştü. Josef, Süper Lig’in 35’inci haftasında deplasmanda Kayserispor ile oynanacak karşılaşmada takımını yalnız bırakacak.
VIDA VE BATSHUAYI’YE TEPKİ
Beşiktaş’ta karşılaşmanın ikinci yarısında oyundan alınan Domagoj Vida ve Michy Batshuayi, tepkiler eşliğinde kenara geldi. Karşılaşma siyah-beyazlı ekibin, 2-0’lık mağlubiyetiyle devam ederken teknik direktör Valerien Ismael, 62’nci dakikada Vida ve Batshuayi’nin yerine Kenan Karaman ve Kevin N’Koudou’yu sahaya sürdü. İki oyuncu da yedek kulübesine doğru gelirken, siyah-beyazlı taraftarlar oyuncuları ıslıklarla protesto etti.
Beşiktaşlı taraftarlar, Kasımpaşa’nın 3’üncü golünün ardından başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimini istifaya davet etti.
Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı konuk ettiği karşılaşmanın 82’nci dakikasında konuk ekip Muleka’nın golüyle skoru 3-0’a getirdi. Bu golün ardından Beşiktaşlı taraftarlar, ‘Yönetim istifa’ şeklinde bir süre tempo tuttu. Taraftarlar ardından başkan Ahmet Nur Çebi’yi hedef alarak ‘Başkan olsana, başkan olsana Trabzonspor’a başkan olsana’ yönünde tezahüratlarda bulundu.
Benzer Haberler
Türkiye-İspanya maçında sakatlanan Nico Williams haftalarca yok
12 Dev Adam, son 16'ya lider gidiyor
Fenerbahçe uçağı kaldırdı! Jhon Duran İstanbul'a geliyor
Eski Galatasaraylı Angelino'dan tarihi imza! Yılda 22 milyon euro kazanacak
Piyango vurdu! Arda Güler'in kariyerini değiştirecek olay
Arsenal Manchester City'yi paramparça etti
Süper Lig devinin eski yıldızı subay oldu
Okan Buruk'tan Mourinho'ya yanıt: Önde giden biziz, arkaya bakmaya gerek yok