Beştepe'den 'soykırım' diyen Biden'a peş peşe sert tepki
Beştepe’den ’soykırım’ diyen ABD Başkanı Biden’a peş peşe tepkiler yükseldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Biden’ın kararını tanımayacaklarını belirtirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, “Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz“ ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,'soykırım' diyen ABD Başkanı Biden'a tepki gösterdi.
FUAT OKTAY: REDDEDİYORUZ
Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz." ifadesini kullandı.
Oktay, şunları kaydetti: "Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır."
KALIN: KARARI TANIMIYORUZ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Biden'ın kararını tanımayacaklarını belirterek, "Tek gündemi ülkemize düşmanlık olan çevrelerin iftiralarını tekrar eden ABD Başkanının açıklamasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. ABD Başkanına kendi tarihine ve bugününe bakmasını tavsiye ediyoruz" dedi.
Son Dakika: ABD Başkanı Biden'ın skandal soykırım kararına Türkiye'den tepki yağıyor
Son Dakika! ABD Başkanı Biden, tarihi skandal: 1915 olayları için "soykırım" dedi





Benzer Haberler
Putin'in konutuna düzenlenen saldırı girişiminin görüntüleri yayınlandı
İran'ı ayağa kaldıran dolar krizi! Pezeşkiyan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yalova'daki operasyona dair ilk açıklama: Canilerle mücadelemiz sürecek
Bozkırın ortasında yetişti, Rusya ve Japonya yolcusu oldu
İsrail gece yarısı Suriye'yi vurdu
İsrail gece yarısı Suriye'yi vurdu
Erdoğan talimatı verdi! AK Parti'den Terörsüz Türkiye hamlesi
Otomotiv devinden radikal karar! 50 yıllık model tarihe karışıyor