Biden'in skandal
ABD Başkanı Joe Biden, sözde Ermeni soykırımını tanıdığını ve kınadığını açıkladı. Bunu açıklarken de önceki başkanların aksine “soykırım“ kelimesini kullandı. Türkiye’den bu açıklamaya tepkiler çığ gibi büyürken, Biden’i bu kararı almaya iten ismin ise ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğu ortaya çıktı.
ABD Başkanı Joe Biden'ın 'sözde soykırım'ı tanıdığını ilan etmesi skandalının arkasından Türkiye'den sert tepkiler yükselirken, ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
HARRİS FAKTÖRÜ
Biden'dan önceki başkanların 1915 olaylarını "büyük felaket" olarak adlandırırken, Biden'ın tepki çeken soykırım açıklamasının arka planı ise merak konusu oldu. İddiaya göre Biden'ı ikna eden ismin Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğu öğrenildi. Harris'in bu süreçte sessiz kalsa da aslında başkan üzerinde çok etkili olduğu belirtildi. Bunda, Harris'in Kaliforniya'dan gelmesi ve Ermeni diaspoarasının ciddi desteklediği bir isim olması etkili oldu.
SEÇİM SÜRECİNDE SÖZ VERMİŞ
Öte yandan Joe Biden'ın seçim sürecinde Ermeni ve Rum lobilerine söz vermiş olması da bu adımı getirdi. Siyasi olarak bir kaybı ve kaygısı olmayan Biden'ın, bir dönem görevde kalacak olmanın verdiği rahatlıkla bu skandal adımı attığı ifade ediliyor.






Benzer Haberler
Rusya: Türkiye ile S-400'lerin üçüncü ülkeye satışı konusunu görüşüyoruz
FIFA Başkanı Infantino'dan Balogun kararı hakkında çok konuşulacak sözler
Dünyanın gözü Ankara'da! Tarihi zirvede 4 kritik başlık ele alınacak
Trump'tan Çin'e Panama Kanalı resti: Buna izin vermeyeceğiz
Venezuela'da felaket korkunç boyutlara ulaştı: Sokaklar morga döndü
Füzeler yeniden ateşlendi! ABD vurdu, Tahran'dan misilleme geldi
ABD ve İran heyetleri barış zirvesi için İsviçre'ye ulaştı
107 günlük savaş bitiyor! Beyaz Saray'dan beyaz dumanlar yükseldi