BM Genel Kurulunda Rusya'nın Ukrayna'ya tazminat ödemesini isteyen karar kabul edildi
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Rusya'nın Ukrayna'ya savaş tazminatı ödemesini isteyen karar kabul edildi.
Ankara
193 üyeli BM Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna içerisinde veya Ukrayna'ya karşı her türlü uluslararası hukuk ihlalinden sorumlu tutulmasının talep edildiği kararı oyladı.
94 ülkenin lehte, 14 ülkenin aleyhte oy kullandığı oylamada 74 üye ülke çekimser kaldı. Rusya, Çin, İran ve Suriye karara karşı oy kullanan üye ülkeler arasında yer aldı.
Kararda, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı uluslararası hukuka aykırı eylemlerinden kaynaklanan ve zarar, ölüm veya yaralanmaların tazminine yönelik uluslararası bir mekanizma kurulması çağrısı yapılıyor.
BM Genel Kurulunun kararları yasal olarak bağlayıcılık taşımasa da siyasi ağırlığa sahip.
Benzer Haberler
ABD'li aktivisti 180 metreden vuran saldırgan yaka paça yakalandı
Mısır 40 bin askeri sınıra yığdı! Özel kuvvetler hazır bekliyor
Netanyahu'nun Gazze'yi işgal ısrarının arkasında Trump'ın baskısı var
Putin'den İran'a destek: Sinyalleri verdik, seçenekler masada
ABD'li gazeteden Suriye manşeti: İsrail korkunç bir hata yapıyor
Dublin'de sokaklar yangın yeri
Scholz'a yüz felci geçirten soru! Verdiği tepki basın toplantısının önüne geçti
ABD'li senatör Bob Menendez, yolsuzluk suçlaması sonrası ABD Senatosu Dış İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti