Bu kadarına pes! Korona için toplanan yardımlarla kalamar heykeli yaptırdılar
Japonya’da bir sahil kasabasında korona için toplanan yardım paralarıyla devasa bir kalamar heykeli yapıldığı ortaya çıktı. Halk heykele tepki gösterirken, yetkililer heykelin turist çekmek amacıyla yapıldığını ve uzun vadeli bir planın parçası olduğunu ifade etti.
Ishikawa eyaletine bağlı Hosu Bölgesi'nde bulunan sahil kasabası Noto'da Kovid-19 yardım fonunda sağlanan paralar ile devasa bir kalamar heykeli yapıldığı ortaya çıktı. Ulusal çapta salgınla mücadele için verilen hibeler ile 800 milyon yen (7,3 milyon dolar) yardım alan sahil kasabası, yardım parasının 25 milyon yenlik (228 bin 500 doları) kısmı ile dev bir kalamar heykeli yaptırdı.
HALKIN TEPKİSİNİ ÇEKTİLER
13 metre uzunluğundaki heykelin, yardım paraları ile yaptırılması ise halkın tepkisini çıktı. Sağlanan yardım fonlarının doğrudan Kovid-19 yardımları için harcanması gerekmese de, salgının devam ettiği göz önüne alınca birçok kişi heykele bu kadar para harcanmasını eleştirdi.
"ACİL DESTEK İÇİN KULLANILABİLİRDİ"
Bölge sakini Chunichi Shimbun yaptığı açıklamada, paranın tıp personeli ve uzun süreli bakım tesisleri gibi "acil destek" için kullanılabileceğini ifade etti.
TURİSTLERİ ÇEKMEK AMACIYLA YAPILDI
Notolu yetkililer ise, heykelin turistleri salgından sonra kasabaya geri çekme amaçlı uzun vadeli bir planın parçası olduğunu ifade ederek, heykelin turistik bir cazibe merkezi olacağını ve Noto'nun ünlü uçan kalamarının tanıtımına yardımcı olacak uzun vadeli bir stratejinin parçası olduğunu belirtti.
Benzer Haberler
ABD'li aktivisti 180 metreden vuran saldırgan yaka paça yakalandı
Mısır 40 bin askeri sınıra yığdı! Özel kuvvetler hazır bekliyor
Netanyahu'nun Gazze'yi işgal ısrarının arkasında Trump'ın baskısı var
Putin'den İran'a destek: Sinyalleri verdik, seçenekler masada
ABD'li gazeteden Suriye manşeti: İsrail korkunç bir hata yapıyor
Dublin'de sokaklar yangın yeri
Scholz'a yüz felci geçirten soru! Verdiği tepki basın toplantısının önüne geçti
ABD'li senatör Bob Menendez, yolsuzluk suçlaması sonrası ABD Senatosu Dış İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti