Bütçe görüşmelerinde
HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine konuştuğu esnada AK Parti sıralarından itirazlar gelince o tarafa dönerek “Bir sus iki dakika be. Sus“ dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da tepki gösterince Özsoy, “Ya FETÖ’cüsün sen çık oradan, otur. Şu parmağını indir Cahit Özkan. Şu parmağını indir. Karşında çocuk yok. İçişleri Bakanı Soylu gibi parmak sallamayın“ diye konuştu.
TBMM Genel Kurulu'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, sunumunun ardından tartışma çıktı. Bakan Çavuşoğlu, bütçe sunumun ardından, muhalefet partilerinin eleştirilerine yanıt verdi.
"KAVALA'YLA İLGİLİ AİHM KARARI UYGULANMIŞTIR"
Tutukluluğu devam eden Osman Kavala ile ilgili kararları hatırlatan muhalefete Bakan Çavuşoğlu, " Avrupa Konseyi'nin kararlarına gelecek olursak. Şimdi burada, öncelikle şunu söylemek isterim; hukuki bir tespit. Türk mahkemeleri Kavala'yla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını uygulamıştır ve serbest kalmıştır. Ama Kavala hakkında başka davalar olduğu için, hapisten çıkmamıştır ama o ilgili karar uygulanmıştır" dedi.
"FETÖ'CÜSÜN SEN, SUS"
HDP'li milletvekilleri uluslararası sözleşmelere vurgu yaparak, Türkiye'nin, AİHM kararlarına uymadığı eleştirisi getirdi. HDP'liler daha sonra Çavuşoğlu'nun, Türkiye'nin Afganistan politikasına ilişkin açıklamalarını eleştirdi. HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un, "Türkiye Afganistan'da taşeron görevi yapıyor" sözleri ise gerginliği artırdı. AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. HDP'li Özsoy kürsüden kendisine laf atan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'a, "Sen sus dinle, FETÖ'cüsün sen bana parmak sallama. İçişleri Bakanı Soylu gibi bana parmak sallama FETÖ'cüsün sen, sus" demesi üzerine tartışmaya diğer milletvekilleri de katıldı.
OTURUMA ARA VERİLDİ
AK Partili milletvekilleri ile HDP'li milletvekilleri oturdukları yerden kalkarak yüksek sesle tartışmayı sürdürdü. Tartışmanın uzaması üzerine Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş oturuma sık sık ara vermek zorunda kaldı. Verilen aranın ardından görüşmelere geçildi.





Benzer Haberler
MOLDOVA ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN GAGAVUZYA’NIN SEÇİM YETKİLERİNE İLİŞKİN TARİHİ KARAR
ABD’den İran’a iki şart! Tahran'da iç çekişme iddiası
NATO Zirvesi’nde liderlere içki ikram edildi mi? Merak edilen soruya yanıt geldi
NATO Zirvesi varken tatile giden başkan döner dönmez gözaltına alınacak
Araç sahipleri sakın bu hatayı yapmayın! Kaş yapayım derken göz çıkardı
Almanlar artık İsrail'in soykırımını protesto edemeyecek! İsrail'in var olma hakkını inkar edenlere 5 yıl hapis geliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde karar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik alçakça bir iftiradır
Pentagon'un 3 katı büyüklüğünde! Ay Yıldız Karargahı'ndan ilk görüntüler