Telefon
WhatsApp
Çift kol nakli yapılan 34 yaşındaki vatandaştan sevindiren haber! Sol kolunu hareket ettirebiliyor
Hax

Antalya'da geçirdiği beyin kanamasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan, evli ve 1 çocuk babası polis memuru Sami Şahin'in beyin ölümü gerçekleşince ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Sami Şahin'in kolları, 9 yaşındayken dinamit patlaması sonucu ellerini bilek hizasından kaybeden Yavuz Ayılmazdır'a, 29 Haziran'da 14 saat süren operasyonla nakledildi. Yoğun bakım servisindeki tedavisi 60 saat sonra sona eren Ayılmazdır, steril odaya alındı.

 

BAYRAM ÖNCESİ ZİYARET

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi ile birlikte çift kol naklini yaptığı Yavuz Ayılmazdır'ı, Kurban Bayramı öncesi ziyaret etti. Rutin kontroller için Prof. Dr. Ömer Özkan'ın sık sık ziyaret ettiği Yavuz Ayılmazdır'a ve refakatçisi olan babasına 'iyi bayramlar' dileyen Rektör Özlenen Özkan, hastasıyla sohbet etti.

"BİR SONRAKİ BAYRAMDA ARTIK İYİ SEVİYEDE OLACAKSIN"

Yavuz Ayılmazdır, 25 yıl sonra ilk kez kollarında ufak hisler oluştuğunu ve sol elinde hafif hareketler başladığını söyledi. Rektör Özkan da his duygusunun giderek artacağını, 5-6 ay sonra yavaş yavaş hareketlerin başlayacağını kaydetti. Yavuz Ayılmazdır'a moral veren Rektör Özkan, "Görüyorsun yavaş yavaş sıkıntın azalıyor. Serbest bir şekilde yürümeye başladığın zaman kendini çok iyi hissedeceksin. Bir sonraki bayramda artık ellerini çok rahat bir şekilde kullanacak seviyede olacaksın inşallah" dedi.

Çift kol nakli yapılan 34 yaşındaki vatandaştan sevindiren haber! Sol kolunu hareket ettirebiliyor

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği