Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le telefonda görüşerek, Kudüs'te yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımlarda, şu ifadelere yer verdi:
"Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemizde, Kudüs'te yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldık. Sayın Guterres'e, Ukrayna konusunda da İstanbul Süreci'ni herkesin desteklemesi gerektiğini; tarafların görüş ayrılıklarının giderilmesi için çaba göstermenin Türkiye'nin yürüttüğü barış girişimlerini tamamlayıcı nitelikte olacağını ifade ettim. İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahaleleri ve provokasyonlar sonucu yaşananları kabul edilemez bulduğumuzu ve şiddetle kınadığımızı ifade ettiğim görüşmede, Sayın Guterres ile bölgenin barışa kavuşması için atılabilecek müşterek adımları değerlendirdik."
Sayın Guterres’e, Ukrayna konusunda da İstanbul Süreci’ni herkesin desteklemesi gerektiğini; tarafların görüş ayrılıklarının giderilmesi için çaba göstermenin Türkiye’nin yürüttüğü barış girişimlerini tamamlayıcı nitelikte olacağını ifade ettim.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 17, 2022
Benzer Haberler
Dünyaca ünlü futbolcuyu tanımayıp fotoğraf çektirdiler
Türkan Şoray, 52 sene sonra Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret etti
Borsa İstanbul operasyonu: 15 kişi hakkında gözaltı kararı
Altın için çöküş senaryosu konuşulmaya başlandı
Maliye düğmeye bastı! Hem kiracı hem de ev sahiplerine milyonluk
Trump: Ödeme yapmayan NATO ülkelerini savunmayacağım
Türkiye Suriye'de askeri üs kuruyor
İran'ın Trump'a mesajı çok net: ABD'nin yapacağı en büyük hata olur