Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes'in Anıt Mezarı'na ziyaret
Hax

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı'da Adnan Menderes'in anıt mezarını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

Demokrat Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan olarak ülkemize verdiği hizmetlerle milletimizin gönlünde özel bir yeri olan Menderes, darbe yönetimi tarafından kurulan uyduruk mahkemenin kararı ile idam edildi. Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassı Ada uzun yıllar boyunca vatandaşlarımızın dilinde Yassı Ada olarak telaffuz edilmiştir. Biz burayı aldık, şehitlerimizin anısını ilelebet yaşatacak şekilde Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Adnan Menderesin Anıt Mezarına ziyaret

"DÜNYA DURDUKÇA HAYIRLA YAD EDİLECEKTİR"

Bugün de idamlarına giden sürecin başlangıcı olan darbenin yıl dönümünde rahmetli Menderes ve arkadaşlarını hayırla yad etmek üzere burada anıt mezardayız. Dünya  durdukça Menderes hayırla, fatiha ile, dua ile yad edilecektir. Menderes'i devirenler, yargılayanlar, idam edenler ve tüm bu süreci doğrudan dolaylı destekleyenler ise milletimiz tarafından hep nefretle anılmıştır, öyle de anılmaya devam edecektir. Menderes bu milletin adamıydı. Başkalarının adamı olanlar ise ne Menderes'i ne de onun gibi ülkenin demokrasi ve kalkınma atılımlarının altında imzası bulunanları asla hazetmediler. Sadece bununla kalmayıp her fırsatta onlarla milletin arasını açmak, onu da başaramazlarsa vücutlarını ortadan kaldırmak için uğraştılar, didindiler.

"MİLLETİMİZ DEMOKRASİNİN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR"

Hemen yakındaki bir diğer anıt mezerda ebedi istirahatgahında olan rahmetli Özal'da benzer saldırılara maruz kalmış, benzer sıkıntılar yaşamıştı. Bizim de belediye başkanlığından itibaren başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemlerimiz aynı mücadelelerle geçti. Ama hamdolsun ülkemiz ile ilgili karanlık hevesler hiçbir zaman tüm manası ile başarıya ulaşamadı. Türk demokrasisi bir 27 Mayıs'ta aldığı yara ile sendelemiştir.

VATANDAŞLARA SANDIK ÇAĞRISI

Türkiye seçimleri  dünyada örneği olmayan katılım seviyesi yanında şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirmesi ile de farkını ortaya koymuştur.

Yarın sabah hassasiyetle sandıklara gitmenizi de tavsiye ediyorum. Özellikle bizim için özel gün.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği