Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a geçmiş olsun mesajı: Saldırı girişimini kınıyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump'ın da katıldığı Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği sırasında gerçekleşen silahlı saldırı girişimi sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, 'Silahlı saldırı girişimini kınıyorum. Kimsenin yaralanmaması, bizler için sevindiricidir. Demokrasilerde mücadele fikirle yapılır, şiddetin hiçbir türlüsüne yer yoktur' dedi.
Washington'da ABD Başkanı Trump'ın da katılımıyla düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğinde silah sesleri duyuldu. Trump ve eşi, sahneden Gizli Servis ajanlarınca uzaklaştırılırken bir FBI ajanı vuruldu. Saldırı girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

"SALDIRI GİRİŞİMİNİ KINIYORUM"
Donald Trump'a geçmiş olsun mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı girişimini kınadığını ifade etti. Demokrasilerde şiddetin hiçbir türlüsüne yer olmadığını vurgulayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Dün gece Vaşington’da Beyaz Saray Muhabirleri yemeğinde gerçekleşen silahlı saldırı girişimini kınıyorum. ABD Başkanı Sayın Trump ve değerli eşi Melania Hanım başta olmak üzere kimsenin yaralanmaması, bizler için sevindiricidir. Demokrasilerde mücadele fikirle yapılır, şiddetin hiçbir türlüsüne yer yoktur. Başkan Trump’a, eşine, ABD yönetimine ve Amerikan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."





Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de
Türkiye'nin S-400'leri için Mısır iddiası! Yunanistan alarma geçti
Çorum'da camiden yükselen şarkı şaşkına çevirdi
Çorum'da camiden yükselen şarkı şaşkına çevirdi
Tibet'te baraj patladı, sular Nepal'e doğru geliyor! Halka
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde! Aziz başkan dayanamayıp soyunma odasına indi, müjdeyi verdi
İsrail iki ülkeye birden saldırdı! Lübnan’ı bombaladı, Suriye’ye karadan girdi
Ekonomide yüzleri güldüren gelişme! Türkiye’nin risk primi geriliyor