Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu! E-Devlet'te yeni bir devrim olacak
Hax

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dijital Türkiye 2023 Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Oktay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"E-DEVLETTE YENİ BİR DEVRİM OLACAK"

Askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemini içeren tüm askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet'te tamamlanabilecektir.

E-Devlette yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini ‘Dijital kimliği’ getiriyoruz. E-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimlikle e-Devlet'e girebilecek.

Online e-Devlet'ten offline e-Devlet'e geçişin yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme evrilerek ilk adımlarını bugün attığımız çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak.

E-Devlette yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini 'dijital kimliği' getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek.

Türkiye Noterler Birliği ile yürütülen çalışmalar sonucunda veraset ilanı, e randevu, e tespit ve mirasçısı olduğunuz kişi adına adıma tescilli araç sorgulama hizmetleri uygulamaya alınmıştır."

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği