Cumhurbaşkanlığına ait 2 uçak arama kurtarma ve sağlık ekiplerine tahsis edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığına ait 2 uçak, arama-kurtarma ve sağlık görevlilerinin deprem bölgesine intikali için tahsis edildi.
Ankara
Cumhurbaşkanlığına ait 2 uçak, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde görev yapacak sağlık ve arama kurtarma ekiplerine tahsis edildi.
Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla deprem bölgesinde görev yapacak arama-kurtarma ve sağlık ekiplerine tahsis edilen uçaklardan biri Adıyaman'a, diğeri Kahramanmaraş'a hareket etti.
Bölgeye giden uçaklarda kardiyoloji, genel cerrah, göğüs cerrahı, kalp ve damar cerrahı, beyin cerrahı, ortopedi uzmanı, kadın doğum uzmanı, hemşireler ve AFAD teknisyenleri yer alıyor.
Uçaklarla personelin yanı sıra sağlık malzemeleri, jeneratör, beslenme ve giyecek malzemeleri de bölgeye taşınacak.
Uçakların dönüşte bölgedeki yaralıları Ankara'ya taşıyacağı öğrenildi.
Benzer Haberler
Sumud Filosu'na İsrail müdahalesi! Gözaltına alındılar
Özgür Özel'den KAAN'a Destek
Galatasaray taraftarı yıldız futbolcu için binlerce tweet attı: Onun sayesinde kazandık
Trump'ın açıkladığı planda dikkat çeken isim! Gazze'yi
Türkiye'nin GÖKÇERİ balonu İsrail'i panikletti
Çin, İsrail'e karşı harekete geçti
Netanyahu'dan Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelere rest
Tarihi oturumda BM Genel Sekreteri Guterres'ın sözleriyle salon buz kesti