Dünya Bankası: 2.6 milyar insan 'yemek pişirme yoksulluğu' yaşıyor
Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, hali hazırda dünya nüfusunun 3’te birinin ’yemek pişirme yoksulluğu’ yaşadığı belirtildi.
Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, hali hazırda dünya nüfusunun 3'te birinin 'yemek pişirme yoksulluğu' yaşadığı belirtildi. Açıklamada 2.6 milyar insanın temiz olmayan, temel yemek pişirme şartlarından yoksun ve sağlıklı olmayan mutfak şartlarında yemek pişirdiği vurgulandı.
Dünya Bankası açıklamasında, 2.6 milyar insanın hayatın en temel parçası olan yemek pişirme ihtiyacında yoksulluk yaşadığını belirtti. Buna göre; yeterli ekonomik düzeye erişemeyen toplumlar, hijyenik olmayan şartlarda modern mutfak gereçlerinden yoksun, verimli ve güvenli olmayan yöntemlerle yemek pişiriyor. 'Yemek Pişirme Yoksulluğu' olarak adlandırılan bu durumda, dünya nüfusunun 3'te biri yetersiz temel malzemelerle kirli ortamlarda ve basit mutfak gereçlerinden yoksun bir şekilde yemek pişiriyor ve karnını doyuruyor.
2030 YILINDA 2.4 MİLYON İNSAN PİŞİRME YOKSULLUĞU YAŞAYACAK
Yaşamda kültürel ve sosyal önemi olan yemek pişirme aktivitesinin bazı gelişmekte olan ülkelerde çok zor şartlarda yapıldığına dikkat çeken Dünya Bankası, 2019 yılında yoksul toplumların temiz yemek pişirme şartlarına ulaşması için 'Temiz Pişirme Fonu' oluşturdu. Fon, yemek pişirme hizmetlerini teşvik amaçlı özel sektöre finansman hibeleri yoluyla mali ve teknik destek sağlıyor. Dünya Bankası, bu konuda gerekli çalışmalara öncelik verilmediği takdirde 2030 yılında 2.4 milyar insanın yemek pişirme yoksulluğu yaşayarak en basit mutfak gereksinimleri olmadan, temiz olmayan şartlarda besleneceğini vurguladı.






Benzer Haberler
Rusya: Türkiye ile S-400'lerin üçüncü ülkeye satışı konusunu görüşüyoruz
FIFA Başkanı Infantino'dan Balogun kararı hakkında çok konuşulacak sözler
Dünyanın gözü Ankara'da! Tarihi zirvede 4 kritik başlık ele alınacak
Trump'tan Çin'e Panama Kanalı resti: Buna izin vermeyeceğiz
Venezuela'da felaket korkunç boyutlara ulaştı: Sokaklar morga döndü
Füzeler yeniden ateşlendi! ABD vurdu, Tahran'dan misilleme geldi
ABD ve İran heyetleri barış zirvesi için İsviçre'ye ulaştı
107 günlük savaş bitiyor! Beyaz Saray'dan beyaz dumanlar yükseldi