Dünyanın gözü Ankara'da! Tarihi zirvede 4 kritik başlık ele alınacak
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 36. NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nin 7-8 Temmuz'da Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı. Zirvede savunma yatırımları, NATO'nun caydırıcılık ve savunma çalışmaları, Avrupa-Atlantik bölgesindeki güvenlik tehditleri ile Ukrayna ve İttifakın güney kanadındaki son gelişmeler liderler tarafından masaya yatırılacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, yaptığı açıklamada, 36. NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nin 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde Ankara'da düzenleneceğini duyurdu.
Duran, zirvenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirileceğini belirtti.
GÜNDEMDE SAVUNMA VE GÜVENLİK BAŞLIKLARI VAR
Açıklamaya göre zirvede, savunma yatırımlarının artırılmasına yönelik alınan kararlar kapsamında atılan adımlar ile NATO'nun caydırıcılık ve savunma alanındaki çalışmaları 360 derecelik bakış açısıyla değerlendirilecek.
Liderler ayrıca Avrupa-Atlantik coğrafyasına yönelik tehditler, riskler ve güvenlik sınamalarını stratejik düzeyde ele alacak. Ukrayna'daki son durum ile NATO'nun güney kanadında yaşanan son gelişmeler de zirvenin önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.
LİDERLER İÇİN RESEPSİYON VE AKŞAM YEMEĞİ
Burhanettin Duran, zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, 7 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuk devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna resepsiyon ve akşam yemeği vereceğini açıkladı.
KUZEY ATLANTİK KONSEYİ TOPLANACAK
Zirvenin ikinci günü olan 8 Temmuz'da ise Kuzey Atlantik Konseyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde müttefik devlet ve hükümet başkanları düzeyinde toplanacak.
İKİLİ GÖRÜŞMELER DE YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirve marjında katılımcı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesinin de öngörüldüğü bildirildi.





Benzer Haberler
Çin'den Japonya'ya sert uyarı!
Yunan basınında Türkiye için skandal savaş senaryosu
Ben-Gvir cezaevine girip kamerayı açtı: Seni öldürmek istiyorum
ChatGPT kullanıcı görüntüleri başka yere aktarıldı: OpenAI 53 vakayı açıkladı
Rusya'nın kalbine İHA saldırısı! Alevler yükseldi, can kayıpları var
Bu mesaj kime? Miçotakis'ten provokatif Meis ziyareti
Tüm dünyanın gözü oradaydı! Bölgede gemi trafiği dibe vurdu
Depremzedeleri ziyaret eden başkana şok! Canını zor kurtardı