Edirne'de, alışveriş turizmi için gelen Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor.
Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan’dan turistler de kente gelmeye başladı.
Cuma günleri sabahın erken saatlerinde Edirne’ye gelen binlerce turist, geceleri otellerde konakladı.
Turistleri, gündüz vakitlerini alışveriş yaparak değerlendirdi. Turistler, pazar akşam saatlerine kadar tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşıladı.
TURİST SAYISI, KENT NÜFUSUNU GEÇTİ
Merkez nüfusu 153 bin olan Edirne’de, hafta sonu yerel halktan çok alışveriş için gelen turistlerin yoğunlukta olduğu görüldü.
TURİST SAYISI YÜZDE 186,52 ARTTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’ye gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 186,52 arttı.
İSTANBUL BİRİNCİ, EDİRNE İKİNCİ
En çok turist ağırlayan iller arasında İtanbul birinci olurken, Edirne’de ikinci sırada yerini aldı.
İLK 3 AYDA 500 BİNDEN FAZLA TURİST GİRİŞİ
Edirne’ye yılın ilk 3 ayında sınır kapılarından 500 binden fazla Bulgar ve Yunan turist giriş yaptı.
“MENÜLER DE TÜRKÇE, BULGARCA VE YUNANCA HAZIRLANIYOR”
Edirne esnafı, alışveriş turizminin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "Her yer çok kalabalık, adım atacak yer yok. Edirne esnafı ve Edirne ekonomisi için çok güzel. Hem Bulgarca hem Yunanca bilen personellerin sayısı da artıyor. Menüler de Türkçe, Bulgarca ve Yunanca hazırlanıyor." dedi.
Bir diğer esnaf Ömür Biçer de, müşterilerinin yüzde 95’inin Bulgaristan vatandaşlarından oluştuğunu ifade etti.
Kuruyemiş satan Biçer, Bulgaristan vatandaşlarının kilolarca alışveriş yaptığına değindi. Pazar esnafı Bünyamin Coşkun da, Edirne pazarlarına yabancı turistlerin ilgisinin gün geçtikçe arttığını, Ramazan Bayramı’ndan sonra Edirne’de turist akını yaşanacağını söyledi.












Benzer Haberler
Depremzedeleri ziyaret eden başkana şok! Canını zor kurtardı
ABD Eski başkanı Biden'in kanseri tüm vücudunu sardı
Husiler, Suudi Arabistan'daki Necran Havalimanı'nı kamikaze İHA'larla hedef aldı
Veliaht Prens istedi, Trump yaptı! Gündem yaratacak İran iddiası
Vergi Denetiminde Yeni Dönem
Trump: Netanyahu savaşta kalmamı istiyor, İran anlaşma yapmazsa geri döner işi bitiririm
Trump'ı yeniden masaya oturtan füzeler! Savaşın seyri değişti, ABD dize geldi
İran'dan İngiltere'deki ABD üssüne tehdit