Ekrem İmamoğlu duyurdu: Rekor fiyata satılan Kanuni tablosu İBB'ye hediye edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mart ayında İngiltere’deki bir müzayedede rekor fiyata satın alınan Kanuni Sultan Süleyman portresinin alıcı tarafından İBB’ye bağışlandığını açıkladı.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, önceki gün sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Yurt dışında bulunan tarihi, manevi ve sanatsal değeri yüksek eserleri anavatanına getirmeye devam ediyoruz. İBB koleksiyonuna kısa süre sonra dahil olacak, yeni ve çok değerli bir eseri yarın İBB Başkanımız kamuoyuna duyuracak. İstanbul'a hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.
"İBB'YE DUYULAN GÜVEN, GURUR VERİCİ"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı paylaşımda bu eserin Kanuni Sultan Süleyman portresi olduğunu açıkladı.İmamoğlu açıklamasında şunları ifade etti: "Evine dönüyor! Mart ayında İngiltere'deki müzayedede rekor fiyata satılan Kanuni Sultan Süleyman portresi eser alıcısı tarafından İBB'ye bağışlanmıştır. Böylesi kıymetli bir eserin İstanbul'a bağışlanması ve İBB'ye duyulan güven gurur verici. İstanbul'a hayırlı olsun."






Benzer Haberler
ABD’den İran’a iki şart! Tahran'da iç çekişme iddiası
NATO Zirvesi’nde liderlere içki ikram edildi mi? Merak edilen soruya yanıt geldi
NATO Zirvesi varken tatile giden başkan döner dönmez gözaltına alınacak
Araç sahipleri sakın bu hatayı yapmayın! Kaş yapayım derken göz çıkardı
Almanlar artık İsrail'in soykırımını protesto edemeyecek! İsrail'in var olma hakkını inkar edenlere 5 yıl hapis geliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde karar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik alçakça bir iftiradır
Pentagon'un 3 katı büyüklüğünde! Ay Yıldız Karargahı'ndan ilk görüntüler
NATO Zirvesi'nde kararlar alındı, imzalar atıldı! Türkiye için yeni dönem başlıyor