Enflasyonla mücadelede AK Parti kurmayları bazı öneriler üzerinde çalışıyor. Peki bu formüller neler?
"DEVLETİN SÜBVANSİYON YAPMASI GÜNDEMDE"
Bunların arasında yağ, un, şeker, bebek bezi gibi ürünlerin yer alması mümkün. Bu ürünlerin fiyatlarının yıl sonuna kadar raflarda sabitlenmesi gündemde olacak. Raflarda sabitlenecek ancak üreticilerin zararları ne olacak. Devletin sübvansiyon yapması gündemde.
16 liraya satılması gereken ürünün rafta yıl boyunca 10 liraya satılması gündemde olacak. Aradaki 6 lirayı devlet üreticiye sübvansiyon yaparak zarar girmesini engelleyecek.
ENERJİ KONUSU HAKKINDA!
Enerji AK Parti MKYK’sında gündeme geldi. Ukrayna, Rusya krizinin Avrupa’yı alternatif enerji rotaları aramaya ittiğine dikkat çekildi. Bu rotalarda Türkiye’nin kritik öneme sahip rolü ifade edildi. Doğu Akdeniz’den Irak’tan Avrupa’ya yönelebilecek bir boru hattının Türkiye’den geçeceği ve Türkiye’nin stratejik konumunu bu şekilde güçlendirebileceği MKYK toplantısında gündeme geldi."
"VATANDAŞLARIMIZIN ENFLASYONLA MÜCADELESİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR UNSURDUR"
Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener ise şu değerlendirmelerde bulundu: "Enflasyonla mücadele etmenin en etkili yollarından bir tanesi üretim planlamasıdır. Üretime verilecek teşvikler, sübvansiyonlar ilerleyen aşamalarda nispi de olsa enflasyonda bazı iyileşmeleri beraberinde getirebilecektir.
Diğer taraftan yine ABD ve Avrupa başta olmak üzere daraltıcı bir takım maliye politikalarını ve sübvansiyonları devreye almaktadırlar. Ancak son bir iki yıldır Türkiye’nin hem de dünyanın yaşamış olduğu enflasyonun asıl sebebi üretici fiyatlarındaki artıştır. Bu manada düşünüldüğünde enflasyonla mücadelede en temel yol üretici fiyatlarına dönük ve üretime dönük önlemlerin artırılmasından geçmektedir.
Gerek enerji fiyatları, gerekse gıda fiyatları küresel çapta büyük boyutlara ulaşmıştır. Hükümetin son olarak gündeme gelen temel bazı ürünlere indirimler yapılabileceği ya da fiyatlarının sene sonuna kadar sabit tutularak belli oranda sübvanse edileceğinin öngörülmesi en azından orta ve düşük gelirli vatandaşlarımızın enflasyonla mücadelesine katkı sağlayacak bir unsurdur."
Benzer Haberler
Yurt Dışına Çıkış Harcı 1000 TL Oldu
Motorine dev zam geldi, 56 lirayı aştı
Altın fiyatları dört ayın zirvesinde! Güne rekorla başladı
Türkiye'nin turizm cennetinde esnafın hali perişan: Haziranın sonu ve...
Asgari ücret zammında beklenen gün geldi çattı
Elektrikte pazarlık dönemi! Faturası yüksek gelenler dikkat
İsrail'e giden gemiye Haydarpaşa Limanı'nda baskın
İsrail ile ticaret devam ediyor mu? Ticaret Bakanı tarih vererek açıkladı