Telefon
WhatsApp
Erdoğan Berat Albayrak dönemine işaret etti: Petrol ve doğal gazda yeni müjdeler geliyor
Hax

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Doğal gaz ve petrolle ilgili yeni müjdelerin yakın olduğunu vurgulan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

Tabii burada önemli olan bir şey şu, rezerv çok önemli. Şimdi şu anda Azerbaycan'la mukayese ederken Azerbaycan'ın konumu farklı. O da çok farklı kuyularda, çok farklı rezervler elde ediyor. Hazar'a varıncaya kadar onların böyle bir rezerv konusu var. Şimdi bizim tabii şu anda öncelikle Karadeniz, Sakarya. Şimdi bir de tabii Ordu ve Rize olayımız var. Ordu ve Rize'de birisinde petrol  olayı var, birisinde doğal gaz  konusu var. Şimdi inşallah burada da rezervi iyi yakalayabilirsek, rezervi iyi yakalamamız halinde gerek Ordu gerekse Rize'de çok daha farklı bir potansiyele ulaşmış olacağız. Tabii Sakarya, yani oradaki rezerv olayı inşallah, siz 711 dediniz, daha da artabilir. Böyle de bir durum söz konusu.

 
1 yıl boyu mutfakta biz yüzde 25 gibi yıl sonuna kadar bunu ücretsiz vereceğiz. Bunu da cumhurbaşkanının hediyesidir diye de altına bir not düştü arkadaşlar. Böyle devam edecek.

Vatandaşlarımızın gelirini, hayat kalitelerini daha da arttırmak. Şimdi Batı Karadeniz'deki aramalarımızı Orta ve Doğu Karadeniz'e de böylece kaydırmış olduk. Özellikle Ordu ve Kastamonu açıklarında yoğun sondajlarımız var. Ordu tamam. Petrol keşfi konusunda da Gabar'da Şehit Esma Çevik Sahamızın keşfiyle arama ve sondaj çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ve bu sahaya yakın bir bölgede Türkiye tarihinin en büyük keşfini yaptık. Bu sahamıza da Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın adını verdik. Burada yeni sondajlarla birlikte, 'bakın burası çok önemli' günlük 100 bin varil petrol üreteceğiz. Bu muhteşem bir zenginlik. Türkiye'nin şu an günlük yurt içi petrol üretimi 80 bin varil. Şimdi bunu düşünün, 100 bine. Ve bunun yaklaşık 1,5 katını sadece bir sahadan karşılayacağız. Bugün petrol aradığımız bu dağlarda zamanında teröristler kol geziyordu. Ve bunlar sebebiyle buralarda bu tür çalışmalar yapılamıyordu.

Yeni petrol müjdeleri var mı? sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın" dedi.

Kira ve konut fiyatları

Kira fiyatlarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bir defa bu kira fiyatları artışlarına biz yüzde  25 sınırlaması getirmiştik. Şimdi de başka alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı bir defa ne dedik enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Çeşitli destek paketleriyle konut arzını arttıracağız. Deprem bölgesindeki konutları da hızlı bir şekilde tamamlıyoruz” diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği