Esad devri bitiyor mu? İran'da bir gecede büyük değişiklik
Yayınlarında Suriye'deki rejim muhalifi gruplarla ilgili ifadelerini değiştiren İran devlet televizyonu, 'teröristler', 'terörist gruplar' ve 'tekfirci teröristler' yerine gündüz bülteninde 'silahlı gruplar' nitelemesini kullandı. Devlet televizyonunun dil değişikliğine gitmesi, sosyal medyada gündem oldu.
İran devlet televizyonu, silahlı muhalif grupların şu ana kadar Halep'te hiçbir Şii vatandaşı hedef almadığı yönünde haber yayımladı.
'TERÖRİST' YERİNE 'SİLAHLI GRUPLAR' İFADESİ KULLANILDI
Yayınlarında Suriye'deki rejim muhalifi gruplarla ilgili ifadelerini değiştiren devlet televizyonu, "teröristler", "terörist gruplar" ve "tekfirci teröristler" yerine gündüz bülteninde "silahlı gruplar" nitelemesini kullandı. Yerel saatle 14.00 bülteninde sunucunun yanı sıra saha muhabiri de daha önce "tekfirci" diye adlandırdıkları grupları "silahlı gruplar" şeklinde isimlendirdi.

Devlet televizyonunun haber kanalı, 18.00 bülteninde de alt yazılarında aynı adlandırmayı sürdürdü ve "Silahlı muhalif gruplar, bu ana kadar Halep'te hiçbir Şii vatandaşı hedef almadı." şeklinde altyazı geçti.
SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Devlet televizyonunun dil değişikliğine gitmesi, sosyal medyada gündem oldu. Bazı kullanıcılar, bu değişikliği eleştirip tepki gösterirken kimi kullanıcılar da İran'ın Suriye'deki değişime ayak uydurmaya çalıştığını ileri sürdü.
ESAD DEVRİ BİTİYOR MU?
Suriye'de silahlı muhalif grupların harekete geçmesinin ardından geçtiğimiz günlerde Şam'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abbas Araghchi, Esad'a destek sözü vermişti. Araghchi, bugün yaptığı açıklamada ise"Beşar Esad'ın geleceği tahmin edilemez" ifadelerini kullandı. Suriye'de 13 yıldır devam eden savaşta Esad'a uzun süredir destek veren Rusya'dan bugün yapılan bir açıklamada ise 'Başka önceliklerimiz var' ifadeleri kullanıldı.




Benzer Haberler
Katz ve Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alçak sözlerine AK Parti'den ilk tepki
21 saatlik zirveden sonuç çıkmadı! İşte müzakereleri kilitleyen 2 madde
ABD-İran-Pakistan arasındaki ilk gün görüşmeleri sona erdi
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı Nizar Amedi oldu
Fitch, Türkiye'nin pozitifkredi görünümünü değiştirdi
İran İslamabad'a böyle gitti! Müzakereler öncesi çarpıcı kare
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin ve ATİK Heyetinden İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Ahmet Uzun’a Ziyaret
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, Bilal Erdoğan ile Bir Araya Geldi