Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar sürerken, bazı fırsatçı ev sahipleri, kiracıyı evden çıkarmak için yeni bir bahane buldu.
Emlakçı Göksel Kurşun, "Eğer ki beş senenin üzerinde bir kiracıysanız ev sahibi size mahkeme yoluyla kira tespit davası açıp bölgedeki rayiç bedellerin oranını kiranıza getirebilir" diyor.
Ama kimi fırsatçı ev sahipleri, kanunla belirlenen bu hakları hiçe sayıyor. Mevcut kirasına tadilat yapacağını belirterek evden çıkması için baskı yapıyor.
TADİLAT SEBEBİYLE KİRACILAR ÇIKARILABİLİR Mİ?
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Sadık Aydos, "Kiracı evde otururken yapılabilecek tamirat, tadilatlarda kiracının çıkması talep edilemez. Boya yapılacak, badana yapılacak, su tesisatının bir bölümü değişecek ve bunlar kısa süreli" dedi.





Benzer Haberler
Kızılcık Şerbeti'nde şok ayrılık! İki senarist birden gitti
Sonuçlar sürpriz! İşte Cumhur İttifakı'nın kalesi Erzurum'da yapılan son seçim anketi
Bankacılıkta yeni dönem: Limitler iki katına çıkarıldı
Taliban yetkilisinden skandal sözler: Kadınların aklı yok, akılları kıttır
30 yıl boyunca ahır kapısını tutsun diye kullandığı taş 4,5 milyar yıllık meteor çıktı! Değeri 75 bin dolar
Olaylı infazda yeni gelişme! İdam sonrası hayatta kalan Pike'ın bilinci yerine geldi
Kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede yeni dönem! Parasal sınırlar değişti
Trump'tan nükleer rest! Kim Jong Un'a başka, İran'a başka mesaj