İçişleri'nden 81 ile genelge! Geri dönmek isteyen afetzedelerin bilet ücretleri karşılanacak
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri” konulu genelge gönderdi.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı 81 il valiliğine “Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri” konulu genelge gönderdi.
Bu kapsamda; Afetzade vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Valilik/Kaymakamlık bünyesinde daha önce oluşturulan birimler görevlerine devam edecek. İhtiyaç durumunda teknik ekipman ve personel bakımından destek sağlanacak. Belirlenen tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgiler Valilik/Kaymakamlık internet ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak.
GERİ DÖNMEK İSTEYEN AFETZEDELERİN BİLET ÜCRETLERİ KARŞILANACAK
Çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarına müracaat yapamadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanarak talepleri halinde yol masraf tutarları karşılanacak.
7/24 çalışma esaslı oluşturulan tahliye ve müracaat merkezlerine başvuran vatandaşların ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerinde gerekli her türlü imkân ve kolaylık daha önce yapıldığı şekilde kesintisiz yürütülecek.




Benzer Haberler
Katz ve Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alçak sözlerine AK Parti'den ilk tepki
21 saatlik zirveden sonuç çıkmadı! İşte müzakereleri kilitleyen 2 madde
ABD-İran-Pakistan arasındaki ilk gün görüşmeleri sona erdi
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı Nizar Amedi oldu
Fitch, Türkiye'nin pozitifkredi görünümünü değiştirdi
İran İslamabad'a böyle gitti! Müzakereler öncesi çarpıcı kare
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin ve ATİK Heyetinden İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Ahmet Uzun’a Ziyaret
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, Bilal Erdoğan ile Bir Araya Geldi