İklim değişikliği nedeniyle 2050'ye kadar dünyadaki birçok buzuldan eser kalmayacak
İklim değişikliği nedeniyle dünya genelindeki bazı buzulların 2050'ye kadar yok olacağı bildirildi.
Ankara
Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) "Dünya Mirası Buzullar" adlı bir rapor yayımladı.
Uydu verilerinin incelenmesiyle hazırlanan raporda, iklim değişikliğinin başlangıcı kabul edilen buzulların erimesi ele alındı.
Raporda, UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 50 alanda 18 bin 600 buzul olduğu, bunların üçte birinin 30 yıl içinde kaçınılmaz biçimde yok olacağı ifade edildi.
Buzulların, insanların iklim değişikliğiyle mücadelesine bağlı olmadan eriyeceğine dikkati çekilen raporda, Afrika, Avrupa ve Amerika'daki bazı buzullardan iz kalmayacağı belirtildi.
Raporda, Tanzanya'daki Afrika'nın en yüksek dağı Kilimanjaro, İsviçre Alpleri, İtalya'daki Dolomit ve ABD'deki Yellowstone Ulusal Parkı ile Yosemite Ulusal Parkı'ndaki buzulların da 2050'ye kadar eriyecek buzullar arasında olduğu kaydedildi.




Benzer Haberler
BAE, İran'ın
Almanya, E3 Müzakerelerini Yeniden Başlatacak
Trump Korsan gibi davrandık dedi, İran'dan tepki gecikmedi: Bu açık bir suç itirafı
Almanya-ABD hattında gerilim tırmanıyor! Trump, 5 bin askeri çekiyor
ATİK GENEL BAŞKANI AZİZ ŞAHİN’DEN SERT TEPKİ: GAZZE’DE KATLİAM YAPAN, FİLİSTİN HALKINI HEDEF ALAN VE Mescid-i Aksa’YA BASKI KURAN BİR ANLAYIŞ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’A HAKARET EDEMEZ
İNGİLTERE LONDRA MERKEZLİ KURULUŞ HAXSA CREDITFORM’DAN FITCH’E SERT ELEŞTİRİ: KREDİLENDİRME DEĞİL, SİYASİ BAKIŞ
Çin ve Kuzey Kore arasında 6 yıl sonra bir ilk
Dünyanın en yüksek üçüncü kulesi karanlığa gömüldü! Sebebi çok daha dikkat çekti