İngiltere: Rusya'ya karşı en büyük yaptırım paketini açıklayacağız
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın dördüncü yılına girmesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Lammy, Rusya'nın Avrupa güvenliğini tehdit ettiğini belirterek; Rusya'ya baskıyı sürdüreceklerini ve savaşın ilk günlerinden bu yana Rusya'ya karşı en büyük yaptırım paketini açıklayacaklarını duyurdu.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Ukrayna- Rusya Savaşı'nın dördüncü yılına ilişkin yaptığı açıklamada Rusya'ya karşı en büyük yaptırım paketini açıklayacaklarını duyurdu.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın dördüncü yılına girmesi dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Lammy, Rusya'nın emperyalist hedeflerle Avrupa güvenliğini tehdit ettiğini savunarak, "Ukrayna, İngiltere ve Avrupa tarihinin kritik bir dönemindeyiz" dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanı, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işgalinin yankıları cephe hattının ötesinden bile duyuldu. İngiliz ailelerini sarsan artan enerji fiyatları da buna dahildir. İngiltere'ye, kurumlarımıza ve yaşam şeklimize yönelik tehditler ise bunun çok daha ötesinde. Güvenliğimizi asla hafife alamayız" ifadelerini kullandı.
"EN BÜYÜK YAPTIRIM PAKETİNİ AÇIKLAYACAĞIZ"
Lammy, Avrupa'nın Ukrayna'ya destekleri ikiye katlaması gerektiğini ve ülkesinin yıllık 3 milyar sterlin askeri yardım sözünün arkasında olduklarını bildirdi. Ukrayna'da barışın korunması için İngiliz birliklerini gönderme sözünde de kararlı olduklarını vurgulayan Lammy, "Savaş alanı dışında, sürdürülebilir ve adil barış için ABD ve Avrupalı ortaklarımızla çalışacak, bunu yaparken Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında hiçbir şeyin yapılamayacağı konusundaki açıklığımızı koruyacağız" açıklamasında bulundu.
Rusya'ya baskıyı sürdüreceklerini aktaran Lammy, "Savaşın ilk günlerinden bu yana Rusya'ya karşı en büyük yaptırım paketini açıklayacağız" dedi.




Benzer Haberler
ABD’den İran’a iki şart! Tahran'da iç çekişme iddiası
NATO Zirvesi’nde liderlere içki ikram edildi mi? Merak edilen soruya yanıt geldi
NATO Zirvesi varken tatile giden başkan döner dönmez gözaltına alınacak
Araç sahipleri sakın bu hatayı yapmayın! Kaş yapayım derken göz çıkardı
Almanlar artık İsrail'in soykırımını protesto edemeyecek! İsrail'in var olma hakkını inkar edenlere 5 yıl hapis geliyor
AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde karar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik alçakça bir iftiradır
Pentagon'un 3 katı büyüklüğünde! Ay Yıldız Karargahı'ndan ilk görüntüler
NATO Zirvesi'nde kararlar alındı, imzalar atıldı! Türkiye için yeni dönem başlıyor