Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse roketli saldırı
Irak’ın Salahaddin vilayetinde yer alan ABD askerlerinin bulunduğu Beled Askeri Hava Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi.
Irak resmi haber ajansına göre, Bağdat'ın yaklaşık 64 kilometre kuzeyinde bulunan ve ülkenin en büyük hava üssü olarak bilinen Beled Askeri Hava Üssü'ne 3 adet roket atıldı. Roketler, üssün dışına isabet ederken can kaybı ya da maddi zarar meydana gelmedi.
SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI
Saldırıyı şu ana kadar hiçbir grup üstlenmedi, ancak Iraklı yetkililer İran tarafından desteklenen bazı silahlı grupların geçmişte benzer olayları üstlendiğini iddia etti.
ABD, BELED ÜSSÜNÜ IRAK ORDUSUNA TESLİM ETMİŞTİ
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Beled Askeri Hava Üssü'nü Irak ordusuna teslim etmişti. Üste ABD'li Sallyport Global isimli güvenlik şirketi çalışanlarının bulunduğu biliniyor.
Kaynak Linki: https://www.sondakika.com/haber/haber-irak-ta-abd-askerinin-bulundugu-askeri-usse-13996210/
Benzer Haberler
Sumud Filosu'na İsrail müdahalesi! Gözaltına alındılar
Özgür Özel'den KAAN'a Destek
Galatasaray taraftarı yıldız futbolcu için binlerce tweet attı: Onun sayesinde kazandık
Trump'ın açıkladığı planda dikkat çeken isim! Gazze'yi
Türkiye'nin GÖKÇERİ balonu İsrail'i panikletti
Çin, İsrail'e karşı harekete geçti
Netanyahu'dan Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelere rest
Tarihi oturumda BM Genel Sekreteri Guterres'ın sözleriyle salon buz kesti