İskoçya'da 55 pilot balina karaya vurdu
İskoçya'nın Lewis Adası'nda 55 pilot balina karaya vurdu ve öldü. Vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi ve görevliler balinaları denize döndürmeye çalıştı. Ancak çabalar sonuçsuz kaldı ve 55 balinaya ötanazi uygulandı. Olayın nedeni araştırılacak.
İskoçya'nın Lewis Adası'nda 55 pilot balina karaya vurdu. Dün sabah balinaların karaya vurduğunu gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Hızlıca olay yerine intikal eden görevliler, onlarca balinayı denize döndürmeye çalıştı.
YALNIZCA BİRİ KURTULDU
Balinaları kurtarmak için saatlerce mücadele veren görevlilerin çabası sonuç vermedi. Görevliler daha fazla acı çekmemeleri için karaya vuran 55 balinaya ötanazi uygularken, yalnızca bir balinanın denize döndürülebildiği bildirildi.

TOPLU İNTİHAR ÜZERİNDE DURUYOR
İngiliz Dalgıçlar ve Deniz Hayatı Kurtarma Grubu tarafından yapılan açıklamada, sürüdeki hamile pilot balinanın doğum esnasında yaşadığı komplikasyon nedeniyle kıyıya vurduğu ve sürünün geri kalanının da güçlü toplumsal bağları nedeniyle onunla birlikte intihar ettiği üzerinde durulduğu ifade edildi.

ÖRNEKLER ALINACAK
İskoç Deniz Hayvanları Karaya Vurma Programı ise, olayın nedenini belirlemek için önümüzdeki günlerde balinaların vücutlarından örnekler alınarak inceleme yapılacağını bildirdi.





Benzer Haberler
ABD-İran-Pakistan arasındaki ilk gün görüşmeleri sona erdi
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı Nizar Amedi oldu
Fitch, Türkiye'nin pozitifkredi görünümünü değiştirdi
İran İslamabad'a böyle gitti! Müzakereler öncesi çarpıcı kare
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin ve ATİK Heyetinden İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Ahmet Uzun’a Ziyaret
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, Bilal Erdoğan ile Bir Araya Geldi
Vance: İran Müzakereleri Olumlu Geçebilir
İsrail, İspanya'yı Gazze Koordinasyon Merkezi'nden çıkardı! Netanyahu'dan tehdit gibi sözler