İsrail, Gazze'de Askeri Varlığını Sürecek
İsrail, ABD'nin Gazze planına göre bölgedeki üç stratejik noktada askeri varlığını sürdürecek.
İsrail devlet televizyonu KAN'da ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze planına göre, esir takası anlaşmasının uygulanması ve ordunun Gazze Şeridi'nden kademeli olarak çekilmesinin ardından bile İsrail, Gazze ve çevresindeki üç stratejik noktada uzun vadede askeri varlığını sürdürmeyi planlıyor.
ABD YÖNETİMİNE İLETTİLER
İsrailli yetkililer, ordunun Gazze Şeridi sınırları içerisinde bir tampon bölgede (alanı belirtilmedi), Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda ve Gazze kentinin doğusunda bulunan "70. Tepe" (Mintar Tepesi) bölgesinde kalmasını içeren planın ayrıntılarını Washington yönetimine iletti.
"İSRAİL İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"
"Bu noktaların İsrail için hayati önem taşıdığı, ona sahada üstünlük sağladığı ve takip ve kontrol gücü kazandırdığı" iddia edilen haberde, ABD yönetiminin, İsrail'in, çekilmenin ilk aşaması uygulandıktan sonra bu noktalarda kalması gerektiği konusunu anlayışla karşıladığı öne sürüldü.
Habere göre ayrıca "Plan, İsrail ordusunun, tüm esirlerin salıverilmesinin ardından çatışma bölgelerinden çekilmesini öngörüyor. Ordu Gazze Şeridi'nde geçici olarak sarı hatta kalacak daha sonra güvenlik durumunu yönetmek için ABD yetkisi altında faaliyet gösteren yabancı güçlerin bölgeye girmesiyle eş zamanlı olarak kırmızı hatta çekilecek." Son aşamada ise "ordunun Gazze Şeridi sınırlarında konuşlanması, Philadelphi Koridoru'nda ve 70. Tepe bölgesinde kontrolünü sürdürerek muhtemel güvenlik tehditlerini engellemeye devam etmesi bekleniyor."




Benzer Haberler
Lordlar Kamarası Üyesi Lord Qurban Hussain ve ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin’den Londra’da Üst Düzey Diplomatik Görüşme
IMF Türkiye Ekonomisi İçin İyimser Beklentiler
Trump-Mamdani görüşmesine damga vuran faşist diyalogu! Yüzüne bakarak söyledi
CHP, İmralı'ya gitmeme kararı aldı
Türkiye'den Yunanistan'a MEB resti! Haritayı güncellediler, tepki sert oldu
Dünyayı sallayan buluşma: Beyaz Saray'ın anahtarı artık O'nda
Kira getirisi en yüksek iller belli oldu! İstanbul sıralamaya giremedi, ilk sıra tam bir sürpriz
Türkiye'den 13 yıl sonra ilk atama! Suriye Büyükelçisi Nuh Yılmaz oldu