İsrail Yayın Kuruluşu: İran'daki nükleer tesis patlamasının arkasında Mossad var
İsrail Kamu Yayın Kuruluşu, İran’ın İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi’nde meydana gelen kazanın arkasında İsrail istihbarat servisi Mossad’ın olduğunu iddia etti.
Natanz Nükleer Tesisi'nde önce elektrik dağıtım ağında meydana gelen bir "kaza" olarak kamuoyuna duyurulan, sonrasında ise "terör eylemi" olduğu yönünde açıklamalar yapılan olaya ilişkin İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) tarafından bir iddia ortaya atıldı.
KAN'ın istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberde, olayın arkasında Mossad'ın olduğu ve tesisteki zararın İran'ın açıkladığından büyük olduğu belirtildi.
"ZAMANLAMA TESADÜF DEĞİL"
Söz konusu zararın, ülkenin uranyum zenginleştirme kapasitesine darbe vurduğu ifade edilen haberde, olayın zamanlamasının da tesadüf olmadığı aktarıldı.
Haberde, İsrail kabinesinin, İran konusunu ele almak üzere 18 Nisan Pazar günü toplanacağı ve kabine toplantısında İran nükleer anlaşması için yürütülen müzakereler ve bölgede İran'la yaşanan gerilimin görüşüleceği kaydedildi.
İRAN 'TERÖR EYLEMİ' DEMİŞTİ
İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, bu sabah Natanz Nükleer Tesisi'nin elektrik dağıtım ağında bir kaza meydana geldiğini bildirmiş, olayın nedenine ilişkin incelemelerin devam ettiğini söylemişti. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ise daha sonra yaptığı açıklamada, tesiste meydana gelen kazanın "terör eylemi" olduğunu duyurmuştu.





Benzer Haberler
ABD'den İsrail'e kritik takviye! Barak'tan dikkat çeken savaş iddiası
Çin'den Japonya'ya sert uyarı!
Yunan basınında Türkiye için skandal savaş senaryosu
Ben-Gvir cezaevine girip kamerayı açtı: Seni öldürmek istiyorum
ChatGPT kullanıcı görüntüleri başka yere aktarıldı: OpenAI 53 vakayı açıkladı
Rusya'nın kalbine İHA saldırısı! Alevler yükseldi, can kayıpları var
Bu mesaj kime? Miçotakis'ten provokatif Meis ziyareti
Tüm dünyanın gözü oradaydı! Bölgede gemi trafiği dibe vurdu