Telefon
WhatsApp
İsveç NATO üyelik sürecini durdurdu
Hax

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, NATO üyelik sürecininin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.Billström amaçlarının Temmuz'da tam üyelik olduğunu ifade etti.

Bu durumda İsveç'in yapması gerekenler net. Ama ne böyle bir akıl ne de niyet var. İsveç, ABD'den aldığı akılla NATO'ya girmek için her yolu denedi. İsveç'te ciddi bir kesim neden girelim diyerek karşı çıkıyor. Bu sorgu var. Etkileri mi bilinmez, İsveç'in bu adımıyla karşılaştık Mevcut koşullarda sürecin ilerlemeyeceğini gördüler. Daha da süreci sulandırmamak adına böyle bir durdurma kararı verdiler diye düşünüyorum. ABD ve İsveç yapılan çıkışlardan bir sonuç bulamadılar ve böyle bir yola gittiler. Cumhurbaşkanımızı açıkça İsveç'e 'unut bu işleri' dedi. Birçok görüşme iptal edildi.

SKANDAL EYLEME ONAY VERMİŞLERDİ

Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan’ın eylemi sırasında İsveç polisinin güvenlik önlemleri aldığı ve müdahale etmediği görüldü. Aradan daha bir hafta geçmemişken Paludan bu sefer cuma namazı sonrası çirkin eylemlerine kaldığı yerden devam etti. Paludan'dan gerilimi tekrar en üst seviyeye çıkaracak bir hareket geldi. Palu'dan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kuran'ı Kerim-i tekrar yaktı. Paludan'ın eylem esnasında çelik yelek ve kask giymesi ise dikkatlerden kaçmadı.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'in önce Kur'an-ı Kerim yakılan bir gösteriye izin vermesi, aynı gün içinde terör örgütü PKK yanlılarının İsveç sokaklarında gösteri düzenlemesi üzerine açıklama yapmış, "Kusura bakmasınlar. Başta söyledik, terör örgütlerine caddelerinizde, sokaklarınızda her yerde cirit attıracaksınız, ondan sonra da bizden NATO'ya girme konusunda destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey, böyle bir desteği bizden beklemeyin." ifadelerini kullanmıştı.


0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği