Telefon
WhatsApp
İsveç ve Danimarka yangın yeri!  Aptal Paludan
Hax

Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan’ın eylemi sırasında İsveç polisinin güvenlik önlemleri aldığı ve müdahale etmediği görüldü. Aradan daha bir hafta geçmemişken Paludan bu sefer cuma namazı sonrası çirkin eylemlerine kaldığı yerden devam etti. Paludan'dan gerilimi tekrar en üst seviyeye çıkaracak bir hareket geldi. Palu'dan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kuran'ı Kerim-i tekrar yaktı. Paludan'ın eylem esnasında çelik yelek ve kask giymesi ise dikkatlerden kaçmadı.

İsveç ve Danimarka yangın yeri Aptal Paludan

Paludan, Türkiye, İsveç’i NATO’ya kabul etmesi durumunda, ömrü boyunca bir daha asla bir Türk Elçiliği binası önünde eylem yapmayacağını da belirtti. Kuran yakma eylemini gerçekleştirmeye başlayan Paludan’a, Danimarka Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) ile Danimarka’da yaşayan bir grup Türk marşlarla karşılık verdi ve karşı eylemde bulundu.

SİNİR BOZUCU

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen, eylemin kendisini rahatsız ettiğini belirtirken, Paludan için “Bu, sinir bozucu bir şekilde davranan bir kişidir” ifadesini kullandı. 

RUSYA'DAN KINAMA

Danimarka'daki Rus Büyükelçiliği'nin açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırıyı gerçekleştirenler "şarlatan" olarak nitelendirilerek, "İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun bugün Danimarka’nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" sözlerine yer verildi.

"İSVEÇ'İN İKİYÜZLÜLÜĞÜ"

Öte yandan İsveç, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat sayfası yakma eylemine izin vermedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç makamlarının Tevrat yakılması eylemini engellemesinin çok doğru ve isabetli bir karar olduğunu belirterek, “Aynı İsveç makamlarının Kuran-ı Kerim yakılmasına ‘ifade hürriyeti’ diye izin vermesinin ikiyüzlülük olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Anti-semitizm ve İslam düşmanlığı insanlık suçlarıdır. İsveç makamlarını yaptıkları ayrımcılık sebebiyle bir kere daha kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKENİN GÜNDEMİ PALUDAN

Tüm bu gelişmeler yaşanırken İsveç ve Danimarka basını yangın yerine döndü. Danimarka'nın İngilizce yayın yapan basın kuruluşu CPH Post, Paludan'a ilk sıradan yer verdi. Söz konusu haberde Paludan'ın skandal hareketlerinin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişinin zorlaşacağı aktarıldı.

İsveç ve Danimarka yangın yeri Aptal Paludan

'KRİZİN ÇÖZÜLMESİ ZOR GÖZÜKÜYOR'

Danimarka basınında ses getiren bir diğer haber ise ülkenin en önemli gazetelerinden olan POLITIKEN'den geldi. Haberde, Paludan'ın Kuran'ı Kerime yaptığı çirkin hareketin yanı sıra dünya genelinden gelen tepkiler yer aldı. Gazete gündem olan habere 'Paludan protestolara yol açıyor, krizin çözülmesi zor gözüküyor' başlığını attı.

İsveç ve Danimarka yangın yeri Aptal Paludan

RUSYA'YI İŞARET ETTİLER

İsveç basınında ise gündemde yine Paludan vardı. Ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından olan Dagens Nyheter, Paludan'ın Kuran'ı Kerim-i yakmasını manşetten verdi ve kafaları karıştıracak bir başlık kullandı. Gazete söz konusu haberde Rusya'yı işaret ederek olayın Rusya'nın talimatı üzerine gerçekleşmiş olma ihtimali üzerinde durdu.

 

İsveç ve Danimarka yangın yeri Aptal Paludan

Yine ülkenin önde gelen kuruluşlarından olan Svenska Dagbladet de skandalı manşetine taşıdı. Haberde, Kuran-ı Kerim'i yakmanın ifade özgürlüğü olduğunu iddia eden Paludan'a gönderme yapılarak 'Kuran'ı Kerim yakmak ifade özgürlüğü müdür?' başlığı kullanıldı.

'APTAL PALUDAN'

Son olarak ise olay Sydsvenskan haber sitesinde de kendine yer buldu. Burada da Paludan'un Putin ile olan bağlantısı manşete taşındı. Söz konusu habere 'Aptal Paludan Putin için faydalı oldu' başlığı atıldı.

İsveç ve Danimarka yangın yeri Aptal Paludan

‘AYNI ŞARLATANLIK"

Türkiye, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Danimarka’da Kuran-ı Kerim’i yakma eylemine tepki gösterdi. Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Büyükelçiye, Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verilmesi nedeniyle Türkiye’nin tepkisi aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan Paludan’ın eyleminin ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı gerçekleştirilen nefret suçunun Danimarka’nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsveç ve Hollanda’dan sonra bu defa Danimarka’da gerçekleştirilen bu alçak eylemin tüm uyarılarımıza rağmen engellenmemesi Avrupa’da dini hoşgörüsüzlük ve nefretin sözde özgürlük ortamını suistimal ederek eriştiği tehlikeli boyutları ortaya koyması bakımından endişe vericidir. Avrupa’da Müslümanları ötekileştiren bu eylemler karşısında tepkisiz kalan yönetimleri, savunduklarını iddia ettikleri evrensel değerlerin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmamaya davet ediyoruz.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği