İtalya'dan NATO'ya: Rusya ile gerginliğin artmasını istemiyoruz
İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, NATO'nun Moskova ile diyalogda gerginliği artırabilecek adımlardan kaçınması gerektiğini söyledi.
İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, NATO'nun ittifakın ilkelerini koruma konusundaki kararlılığının önemli olduğunu, ancak Moskova ile diyalogda gerginliği artırabilecek adımlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.
İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tarafların görüşmede, İtalya'nın Kuzey Atlantik İttifakı'na katkısı ve Rus-Ukrayna sınırındaki gerilime ilişkin son gelişmeleri ele aldıkları kaydedildi.
"GERGİNLİĞİ ARTIRACAK ADIMLARDAN KAÇINILMALI"
Açıklamada, “Bakan Di Maio, NATO'nun Moskova ile aktif diyaloga paralel olarak Avrupa Birliği ile koordinasyonu güçlendirmeye devam ederken, ittifakın ilke ve değerlerini koruma konusundaki kararlı tutumunu sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi. NATO'nun gösterdiği siyasi uyum için minnettarlığını dile getiren bakan, ittifakın etkili bir caydırıcılık ve savunma pozisyonuna sahip olması ve gerginliğin artmasına katkıda bulunabilecek adımlardan kaçınması gerektiğini vurguladı” ifadeleri kullanıldı.
Benzer Haberler
ATİK GENEL BAŞKANI AZİZ ŞAHİN’DEN SERT TEPKİ: GAZZE’DE KATLİAM YAPAN, FİLİSTİN HALKINI HEDEF ALAN VE Mescid-i Aksa’YA BASKI KURAN BİR ANLAYIŞ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’A HAKARET EDEMEZ
İNGİLTERE LONDRA MERKEZLİ KURULUŞ HAXSA CREDITFORM’DAN FITCH’E SERT ELEŞTİRİ: KREDİLENDİRME DEĞİL, SİYASİ BAKIŞ
Çin ve Kuzey Kore arasında 6 yıl sonra bir ilk
Dünyanın en yüksek üçüncü kulesi karanlığa gömüldü! Sebebi çok daha dikkat çekti
Zamanlama manidar: NATO'dan dikat çeken Türkiye çıkışı
Dev iş birliği! Kuzey Kore'nin kasasına 14,4 milyar dolar girdi
Rusya tepkilerin ardından topa giriyor: Her şeyi yapacağız
Cephe hattında planlar tutmadı mı? Trump'ı daha önce hiç böyle görmediniz