İYİ Parti: Millet İttifakı bitmiştir
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu olan İYİ Parti'den peş peşe açıklamalar geldi.
Uğur Poyraz'ın açıklamaları şöyle:
İlk ittifak modeli Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti arasında 2018 yılında kurulmuştur. Cumhur İttifakı'dır ilk ittifak modelidir. Bunun karşılığında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yüzde 50+1 pozisyonunda kaynaklı İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi de seçim ittifakı yapmıştır. Bu kelimeyi de doğru kullanırsak yanlış anlaşılmaların önüne geçeriz. Bu ilişkinin adı seçim ittifakıdır. 2019'da sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasında yerel seçimlere ilişkin bir seçim ittifakı yapılmıştır.
Daha sonra 6'lı masa olarak tabir edilen güçlendirilmiş parlamenter sistem odağındaki iş birliği masası 26 Ocak tarihinde, yazılı basın açıklamasıyla kendilerini yaklaşan seçimlere ilişkin Millet İttifakı olarak tanımlamıştır. Tekrar söylüyorum bu ittifakın adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs Genel seçimleri bitti, ittifak tamamlanmıştır. Seçim bitmiştir.
PAÇACI: İŞ BİRLİĞİNİ GEREKTİRECEK BİR KONU YOK
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı da, Millet İttifakı’nın geleceği konusunda, “İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Şu anda ittifakın devamı anlamında hiçbir şey kalmadı. İttifak dediğiniz herhangi bir siyasi konu hakkında iş birliğidir. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek bir konu yok” dedi.
Millet İttifakı’nın geleceğinin tartışma konusu olmasına ilişkin de konuşan Paçacı, “İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Bunun adına 'ittifak' da diyebilirsiniz, 'iş birliği' de diyebilirsiniz; ama şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir. Ama önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa, yerel seçimler olur, ondan öncesinde bazı yasalarda olur, herhangi bir kıstas koymadan muhalefet partileri kendi içlerinde değerlendirme yaparlar. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek konu yok; ancak olduğunda göreceğiz. Yerel seçimlere 10 ay var, 10 ay çok uzun bir süre" ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
Sumud Filosu'na İsrail müdahalesi! Gözaltına alındılar
Özgür Özel'den KAAN'a Destek
Galatasaray taraftarı yıldız futbolcu için binlerce tweet attı: Onun sayesinde kazandık
Trump'ın açıkladığı planda dikkat çeken isim! Gazze'yi
Türkiye'nin GÖKÇERİ balonu İsrail'i panikletti
Çin, İsrail'e karşı harekete geçti
Netanyahu'dan Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkelere rest
Tarihi oturumda BM Genel Sekreteri Guterres'ın sözleriyle salon buz kesti