Telefon
WhatsApp
Kahtalı Mıçe ailesinden çok sayıda kişiyi depremde kaybettiğini açıkladı!
Hax

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 (saat 04.17) ve 7.6'lık (saat 13.24) depremler, 10 ilimizde büyük yıkım ve binlerce can kaybına sebep oldu. Ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği afet bölgesinde üç ay süreyle OHAL ilen edilirken, depremden en çok etkilenen illerden biri de Adıyaman oldu.

'Kahtalı Miçe' lakaplı usta sanatçı Mustafa Aslan da depreme memleketi Adıyaman'da bulunan iki katlı evinde yakalandı. 70 yaşındaki Kahtalı Mıçe, Türkiye'yi hüzne boğan iki büyük depremde çok sayıda akrabasını kaybetti. Kendi sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen usta isim, yakınlarından gelen vefat haberleri ile acıların en büyüğünü yaşadı.

Kahtalı Mıçe: Yaşadığıma sevinemiyorum 100e yakın akrabamı kaybettim

"BOMBA ATTILAR SANDIM"

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Kahtalı Mıçe, deprem  anı ve sonrasında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Bomba attılar sandım. Neye uğradığımızı şaşırdık. Dışarıya kendimizi zor attık. Taş üstünde taş kalmamıştı. Kime koşsak evi yıkılmıştı. Kime baksak kaybetmişiz. Benim sülalem Adıyaman merkezdeydi. 100’e yakın akrabamı kaybettim. Teyzelerim, teyzelerimin çocukları, halalarım, hala çocuklarım, halamın torunları. Amca oğullarım, dayımlar... Eş, dost, arkadaşlarımı kaybettim. Her evde 5-10 ölü. Yaşadığıma sevinemiyorum.

Kahtalı Mıçe: Yaşadığıma sevinemiyorum 100e yakın akrabamı kaybettim

KAHTALI MIÇE KİMDİR?

Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulu'nda okudu. Çocukluğunda pamuk tarlasında çalıştı, bu sebeple ilkokulu dokuz senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 yaşından itibaren Kahta'da türkücülük yaptı, düğün ve konserlerde türküler söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nde işe başladı. 2006 yapımı 'Beynelmilel' filminde rol aldı.

Kahtalı Mıçe: Yaşadığıma sevinemiyorum 100e yakın akrabamı kaybettim

1989-1990 yıllarında Gaziantep'de yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991'de İstanbul'a göç etmiş ve bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Şanlıurfa'ya yerleşti. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet Sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi. 1975 yılında Hülya Hanım ile evlenen Kahtalı Mıçe'nin dört çocuğu bulunuyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

ALTINBAŞ Kuyum
OPET

E-Bülten Aboneliği