Kıtalararası ilerleyen çekirge sürüleri bu kez Lübnan'ı istila etti
Yılın ilk aylarında önce Doğu Afrika ülkelerinde görülmeye başlanan çekirge sürüleri bu kez Lübnan’daki tarlaları istila etti. Dün akşam saatlerinde yaşanan olay sonrası durumun daha da kötüye gidebileceğini söyleyen Tarım Bakanı, “Durum tehlikeli, milyonlarca çekirge sarı renkte. Bu, çekirgelerin çiftleşme ve üreme aşamasında olduğu anlamına geliyor“ dedi.
Bu yılın ilk aylarında Doğu Afrika'da, Arap Yarımadası'nda ve Körfez ülkelerinde etkili olan çöl çekirgeleri, Pakistan, Hindistan ve Rusya'da ilerleyişini sürdürüyor. Lübnan'ın doğusunda yer alan Ersal bölgesinde bulunan tarlalar, dün akşam saatlerinde çekirge sürülerinin istilasına uğradı. Lübnan Kültür ve Tarım Bakanı Abbas Mortada yerel bir radyo kanalına verdiği bir röportajda, bakanlığın teknik ekiplerinin çekirge sürülerine hedef olan bölgelere gönderildiğini açıkladı.
"DURUM TEHLİKELİ"
Ekibin söz konusu bölgelerde incelemelerinin sürdüğünü ve çekirge istilalarının hafife alınmaması gereken bir durum olduğunu belirten Mortada, "Durum tehlikeli, milyonlarca çekirge sarı renkte. Bu, çekirgelerin çiftleşme ve üreme aşamasında olduğu anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Mortada ayrıca, Ersal bölgesindeki arıcılara, ordu helikopterleri tarafından yürütülen ilaçlama ve Bakanlık ekiplerinin çekirge sürüleri ile mücadele çalışmalarına karşı arı kovanlarını korumaları için hızlı tedbirler almaları için çağrıda bulundu.
DURUM DAHA DA KÖTÜYE GİDEBİLİR
Durumun daha da kötüye gidebileceğini ifade eden Bakan, Suriye sınırına yakın yerlerde yaşayanları, çekirge görmeleri durumunda hükümetin duruma hızlı bir şekilde müdahale edebilmesi için Bakanlığa haber vermeye çağırdı.
Öte yandan Lübnan Ordusu tarafından yapılan açıklamada, çekirgelerin görüldüğü Ersal, Baalbek ve Ras Baalbek bölgelerinde askeri helikopterler aracılığıyla ilaçlama yapıldığı belirtildi.




Benzer Haberler
Rusya: Türkiye ile S-400'lerin üçüncü ülkeye satışı konusunu görüşüyoruz
FIFA Başkanı Infantino'dan Balogun kararı hakkında çok konuşulacak sözler
Dünyanın gözü Ankara'da! Tarihi zirvede 4 kritik başlık ele alınacak
Trump'tan Çin'e Panama Kanalı resti: Buna izin vermeyeceğiz
Venezuela'da felaket korkunç boyutlara ulaştı: Sokaklar morga döndü
Füzeler yeniden ateşlendi! ABD vurdu, Tahran'dan misilleme geldi
ABD ve İran heyetleri barış zirvesi için İsviçre'ye ulaştı
107 günlük savaş bitiyor! Beyaz Saray'dan beyaz dumanlar yükseldi