Koalisyon hükümeti düştü! Siyasi kriz derinleşti
Karadağ’da, Başbakan Zdravko Krivokapiç liderliğindeki koalisyon hükümeti, parlamentoda gerçekleştirilen oturumda güvenoyu alamayarak düştü.
Krivokapiç hükümeti, uzun bir süredir Covid-19 salgınını yönetememek, yatırım yapmamak, istihdam oluşturmak ve Avrupa entegrasyonunda yavaş yol almakla eleştiriliyordu. Haftalardır süren siyasi krizin ardından hükümet, güvenoyu alamadı.
"İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR"
Parlamentoda gerçekleştirilen oturumda, muhalefet partilerinin yanı sıra koalisyonun küçük ortağı olan ilerici Birleşik Reform Eylemi (URA) Partisi de hükümetin aleyhinde oy kullandı. URA milletvekili Milos Konatar, "İşler yolunda gitmiyor. Bir çözüm sunmak ve ülkenin Avrupa geleceği adına yeni bir aşamaya geçmesi bizim sorumluluğumuzdur" dedi.
BAŞBAKAN OTURUMA KATILMADI
Muhalefetteki Sosyalist Demokrat Parti'den Danijel Zivkoviç de, "Bugün zaferle övünme günü değil. Karadağ'ı bir krizden çıkarmak için önümüzde ciddi bir yol var" dedi. Başbakan Krivokapiç ise oylamanın yapıldığı oturuma katılmadı.
Benzer Haberler
ABD'li aktivisti 180 metreden vuran saldırgan yaka paça yakalandı
Mısır 40 bin askeri sınıra yığdı! Özel kuvvetler hazır bekliyor
Netanyahu'nun Gazze'yi işgal ısrarının arkasında Trump'ın baskısı var
Putin'den İran'a destek: Sinyalleri verdik, seçenekler masada
ABD'li gazeteden Suriye manşeti: İsrail korkunç bir hata yapıyor
Dublin'de sokaklar yangın yeri
Scholz'a yüz felci geçirten soru! Verdiği tepki basın toplantısının önüne geçti
ABD'li senatör Bob Menendez, yolsuzluk suçlaması sonrası ABD Senatosu Dış İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti