Kuzey Kore lideri Kim Jung-Un, Çin'den tıbbi malzeme alan devlet görevlisini idam ettirdi
Kuzey Kore Devlet Başkan’ı Kim Jung-Un geçen senenin Mart ayında başkent Pyongyang’da inşaatı başlanan bir hastaneyi ziyareti sırasında hastanenin altı ay içinde bitirilmesini ve hastanede kullanılacak tıbbi malzemelerin Avrupa’dan alınmasını istedi. Hastaneyi bitiren ancak tıbbi malzemeyi temin edemeyen yetkili Çin’den tıbbi araç-gereç aldığı gerekçesiyle idam edildi.
1

Hastane, Kim'in istediği tarihte bitirilmesine rağmen tıbbi malzemeler o tarihte temin edilemedi. Bunun üzerine bir yetkili Çin'den ucuz tıbbi malzemeler satın aldı.
2

Güney Kore'de yayın yapan Daily NK gazetesi, Kim Jung Un'un hastaneye Çin'den ucuz ve kalitesi tıbbi malzeme alındığını fark edince 50'li yaşlarda olduğu belirtilen Dış İşleri Bakanlığı yetkilisinin idam edilmesine kara verildi.
3

Yetkili idam edilirken Sağlık Bakanlığı'ndan sorumlu tutulan bir yetkili ise görevden ihraç edildi.
4

Çocukluğu İsviçre'de geçen Kim Jung Un Avrupa'dan alınacak tıbbi malzemelerin çok daha kaliteli olduğuna inandığı için malzemelerin Avrupa'dan alınmasını istemişti.
5

Fakat hem Kuzey Kore üzerinde bulunan yaptırımlar, hem de Avrupa'dan alınacak malzemelerin çok daha pahalıya mal olacağı için yetkili Çin'den almaya karar verdi.
Benzer Haberler
Yurt Dışına Çıkış Harcı 1000 TL Oldu
Motorine dev zam geldi, 56 lirayı aştı
Altın fiyatları dört ayın zirvesinde! Güne rekorla başladı
Türkiye'nin turizm cennetinde esnafın hali perişan: Haziranın sonu ve...
Asgari ücret zammında beklenen gün geldi çattı
Elektrikte pazarlık dönemi! Faturası yüksek gelenler dikkat
İsrail'e giden gemiye Haydarpaşa Limanı'nda baskın
İsrail ile ticaret devam ediyor mu? Ticaret Bakanı tarih vererek açıkladı