Maduro sosyal medyaya savaş açtı! Önce WhatsApp'ı sildi, şimdi X'e erişim yasağı getiriyor
Canlı yayında telefonundaki WhatsApp'ı sildiği görüntülerle gündem olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'li milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformuna 10 günlüğüne erişim yasağı getirilmesi talimatını verdi. Maduro 'Elon Musk'ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık' dedi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'e 10 günlüğüne erişim yasağı getirilmesi için talimat verdi. Maduro, X'in Venezuela'da nefret ve şiddet yaydığını savundu.
Başkent Caracas'taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores'te destekçilerine seslenen Maduro, X'in Venezuela'da nefret ve şiddet yaydığını savundu. Maduro, Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile konuştuğunu ve X'in 10 gün süreyle dolaşımdan kaldırılması için gerekli talimatı verdiğini bildirdi.
"X TÜM KANUNLARI ÇİĞNEDİ"
ABD'li milyarder Musk'a tepki gösteren Maduro, "Elon Musk'ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık. X, Venezuela'nın tüm yasalarını ihlal etti. Venezuela'da yasalar var, yasalara saygı duyacağız. Venezuela'dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk. Venezuela'da anayasa var, devlet var ve onlara saygı duymalısın." ifadelerini kullandı. Aldığı karara ilişkin destekçilerinden yanında olmalarını isteyen Maduro, "Venezuela'da WhatsApp, Instagram ve TikTok dışında bir gün yeni sosyal medya platformlarının doğacağına inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.
CANLI YAYINDA WHATSAPP'I SİLMİŞTİ
Nicolas Maduro, ülkede bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstermiş, bu uygulamayı canlı yayında silmişti.
MADURO MUSK'I VENEZUELA'NIN BAŞ DÜŞMANI İLAN ETMİŞTİ
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinde 28 Temmuz'da yapılan devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.
ABD'li milyarder Elon Musk, "seçime hile karıştırıldığını" öne sürmüştü. Musk'ın suçlamalarına tepki gösteren Maduro, "Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben hazırım, ben Bolivar'ın oğluyum, Chavez'in oğluyum, senden korkmuyorum." demişti. Maduro, Venezuela'nın baş düşmanı ilan ettiği Musk'ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlamıştı. Musk da Maduro'ya verdiği yanıtta, düelloyu kazanması halinde Maduro'dan diktatörlükten istifa etmesini isteyeceğini ve kendisini sahibi olduğu SpaceX ile Mars'a ücretsiz göndereceğini ifade etmişti. Diğer yandan, Maduro, seçimi kazandıktan sonra Miraflores Sarayı'nın balkonundan yaptığı konuşmada, Ulusal Seçim Konseyine yönelik hacker saldırısının arkasındaki kişinin Musk olduğundan emin olduğunu savunmuştu.




Benzer Haberler
6.1'lik deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı devreye alındı
AK Partili Derya Yanık'tan korkutan uyarı: Nüfus dönüşümü olmazsa tarihten silinip gidersiniz
Menzil'deki miras kavgasında silahlar konuştu! Çok sayıda kişi yaralandı
İngiltere Başbakanı Starmer Ankara'da! En önemli gündem maddesi Eurofighter
Trump, İsrail'in hayallerini yıktı: İstikrar Gücü'nde Türkler de olacak
ATİK Genel Başkanı Aziz ŞAHİN’den Romanya Călinești Belediyesi’ne Ziyaret
Terör örgütü PKK, Türkiye'den tamamen çekildi
Bunu hiç beklemiyordu! İsrail'de yapılan son ankette Netanyahu'ya büyük şok